A-Team

Scoreloos gelijkspel in seizoensopener

OH Leuven heeft het seizoen 2024-2025 geopend met een 0-0-gelijkspel op bezoek bij promovendus Beerschot.

Coach Oscar Garcia koos in de eerste wedstrijd van het seizoen voor de volgende basiself: Leysen, Schingtienne, Pletinckx, Akimoto, N’Dri, Banzuzi, Schrijvers, Mendyl, Maertens, Suphanat en Maziz. Nieuwkomers Verstraete en Balikwisha begonnen op de bank.

In een afwachtende eerste helft bleef het doelgevaar lang uit. In minuut 26 deed Suphanat na een mooie actie van Maziz het net trillen, maar de vlag ging terecht de hoogte in.

Beerschot reageerde via Keita. Leysen moest echter niet in actie komen. Maertens ging nog neer, maar scheidsrechter Put oordeelde dat het geen trekfout was van Tshimanga. De laatste poging in de eerste helft was van Banzuzi, maar die kon zijn kopbal niet kadreren.

Betere tweede helft, maar geen doelpunten

We kwamen zeer scherp uit de kleedkamer. Tweemaal schilderde Maziz een voorzet op het hoofd van een ploegmaat. De kopbal van Pletinckx werd door Keita nog van de doellijn gehaald. Een minuut later was het Schrijvers die kon koppen op aangeven van Maziz. Deze keer ging het leer voorlangs.

Na 57 minuten werd Suphanat naar de kant gehaald. Thorsteinsson was zijn vervanger. Wat volgde waren tien minuten zonder doelpogingen. Randje buitenspel omspeelde Maertens thuisdoelman Matijas en vond het zijnet. De vlag ging wel de hoogte in.

Garcia greep in en bracht Verstraete en Balikwisha voor Schrijvers en Maziz. Een kwartier voor affluiten staken we nog een keer onze neus aan het venster. Een vrije trap van Thorsteinsson belandde op het hoofd van Banzuzi. Matijas werkte in hoekschop.

Even later nam Verstraete zonder succes een afvallende bal in één tijd op de slof. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwamen we dicht bij het winnende doelpunt. Een voorzet van Maertens viel via Balikwisha en Matijas in de voeten van Thorsteinsson. Onze IJslander wilde Matijas nog dribbelen, maar die dook goed in de voeten. Mendyl ging in de blessuretijd nog naar de kant voor Vlietinck, maar de score veranderde niet meer.

Garcia: “We verdienden meer”

“We hadden verwacht dat ze zo zouden pressen”, opent coach Oscar Garcia. “In de eerste vijftien minuten hadden we het zonder de bal moeilijk, maar zij waren niet gevaarlijk.”

“In de tweede helft waren we veel beter. Hun doelman was hun beste speler. Hoe we in de tweede helft speelden, is zoals het moet. We hadden veel meer kansen dan hen. We trapten negen keer naar doel, maar scoorden niet. Ik vind dat we meer verdienden dan een gelijkspel.”

Koop je abonnement