Women

Pusztai trapt OH Leuven Women in minuut 91 voorbij Standard Fémina

OH Leuven Women heeft zaterdagnamiddag Standard Fémina met 2-1 opzijgezet. Reynders bracht onze dames na de rust op voorsprong. De bezoekers wisten die voorsprong een kleine tien minuten later uit. In de slotfase schonk Pusztai ons toch nog de drie punten.

“Standard is sowieso een lastige ploeg om tegen te spelen”, opent coach Arno Van Den Abbeel zijn analyse. “We begonnen niet goed. De eerste kans is na twee seconden al voor Standard. De bal ging tegen de paal en zo waren we meteen wakkergeschud.”

“Daarna namen we de wedstrijd een beetje over en kregen goede kansen. Maar we maakten veel individuele foutjes, veel foute keuzes en de uitvoering was niet altijd top. Zo maakten we het onszelf lastig, waardoor dat Standard in de wedstrijd kon blijven en we onszelf niet beloonden.”

Ander gezicht

0-0 was dan ook de stand bij de rust. “We zijn dan met een ander gezicht uit de kleedkamer gekomen. We hadden meer comfort en kalmte aan de bal en er was veel meer diepgang en dreiging in ons spel. De kwaliteit lag gewoon hoger en daar vloeiden automatisch meer kansen uit. We kregen echt een viertal honderd procent kansen.”

Halverwege de tweede helft lukte het ons dan toch om de score te openen. “Reynders volgde goed en werkte goed af. Enkele minuten later al kregen we het deksel op de neus en stond het 1-1 nadat een verloren bal goed viel voor Standard.”

“Dit toont aan hoe goed het team aan elkaar hangt”

“We bleven in de wedstrijd. Het geloof was er nog steeds en we gingen vol op zoek naar die overwinning. Door de invallers ging de kwaliteit zeker niet naar beneden en veranderde de wedstrijd zelfs een beetje. Dit toont aan hoe goed het team aan elkaar hangt.”

Uiteindelijk was het invalster Sára Pusztai die de 2-1 tegen de touwen trapte. “Ze was heel goed ingevallen en na een combinatie met Janssen en Zomers maakte ze het heel koel af. Zo besliste ze de wedstrijd in de 91ste minuut. De ontlading was dan ook groot. Het deed ontzettend veel deugd.”

Referentiewedstrijd

“We zitten in de goede flow en zijn op de goede weg, maar het was zeker geen makkelijke wedstrijd en ik denk ook niet dat we echt makkelijke wedstrijden gaan hebben dit seizoen. Deze zege zie ik wel als een bevestiging van onze voorbereiding en seizoensstart. Het is dus zeker een referentiewedstrijd omdat je een team dat play-off 1 ambieert opzij weet te zetten. Een goede waardemeter.”

Volgende week zaterdag spelen we opnieuw thuis. We krijgen KRC Genk op bezoek. “Ik zie dat zeker niet als een makkelijkere wedstrijd. Ik ben echt wel op mijn hoede voor hen. Zij hebben tweemaal verloren en gaan er dus alles aan doen om hun eerste punten te pakken.”

“Ik wil niet graag spreken over het neerzetten van een reeks. Ik ben niet bezig met negen op negen of twaalf op twaalf. Wij gaan gewoon opnieuw drie op drie proberen te pakken. Veel hangt af van de mentaliteit. Wij gaan elke week de juiste mentaliteit, inzet en attitude moeten tonen en dan gaan punten automatisch komen.”

Doelpunten: 67′ Reynders (1-0), 76′ Toloba (1-1), 91′ Pusztai (2-1).

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen, Mertens, Zomers, Eurlings, Ampoorter (72′ Pusztai), Reynders (86′ Priem), Kuijpers (78′ Hermans), Bosmans (45′ Van Besauw), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement