A-Team

Ongeslagen reeks stopt in STVV

OH Leuven zag zondagnamiddag zijn ongeslagen reeks stoppen. Op bezoek bij STVV kwamen we tweemaal op achterstand. Via Banzuzi wisten we het openingsdoelpunt nog uit, maar na de 2-1 kwam er geen Leuvense reactie meer.

Coach Oscar Garcia voerde drie wijzigingen door. Akimoto, Gil en Banzuzi verschenen aan de aftrap voor Vlietinck, Mendyl en Schrijvers. Bij STVV mochten Patris en Brahimi debuteren. In het eerste deel van de eerste helft vielen er amper kansen te noteren. Een poging van N’Dri werd afgeblokt en aan de overkant moest Leysen niet in actie komen.

We hadden de controle over de wedstrijd, maar de laatste pass of actie liep vaak verkeerd. Zo werd ook een scherpe vrije trap van Maziz net niet goed verlengd. Even later kon Balikwisha uithalen, maar ook zijn schot werd afgeblokt.

Tien minuten voor de rust zette aanvoerder Maertens zich goed door. Zijn poging vanuit een zeer scherpe hoek raakte niet voorbij Kokubo. STVV reageerde met een kopbal van Van Helden, Leysen pakte eenvoudig. Aan de overkant probeerde Akimoto het met een kopbal, maar Kokubo kwam niet in de problemen. Die laatste werd in het slot van de eerste helft nog tweemaal aan het werk gezet voor N’Dri.

Vlak voor het ingaan van de kleedkamer kregen we het deksel op de neus. Na een snelle omschakeling kwam Bertaccini oog in oog met Leysen en werkte de 1-0 in doel.

Opnieuw deksel op de neus

Meteen na de pauze claimde Maziz een strafschop, maar de bal ging niet op de stip. Vlak voor het uur greep Garcia in met een drievoudige wissel. Gil, Akimoto en Balikwisha gingen naar de kant voor Mendyl, Tsoungui en Ikwuemesi. De verdiende gelijkmaker viel niet veel later. Verstraete sneed zijn hoekschop geweldig aan en Banzuzi knikte overhoeks prima binnen.

We duwden door en gingen vol op zoek naar het winnende doelpunt. Een voorzet belandde voor de voeten van Maziz, die het van dichtbij met een harde volley probeerde, maar Kokubo had een knappe redding in huis.

Tien minuten voor affluiten kwamen we opnieuw op achterstand. Leysen duwde een knal van Godeau weg. De bal kwam uiteindelijk bij Brahimi en die vond de verste winkelhaak. Leysen zat er net niet goed genoeg bij.

Suphanat en Biron vielen nog in voor Maertens en Banzuzi. We probeerden, maar er veel geen doelpunt meer uit de lucht en zo verloren we onze eerste wedstrijd van dit seizoen.

Garcia: “Iedereen heeft gezien dat dit niet correct was voor ons”

“Deze nederlaag is helemaal niet juist”, opent coach Oscar Garcia. “Wij hadden het balbezit en de kansen. Ze trapten tweemaal op kader en wisten tweemaal te scoren. Iedereen heeft gezien dat dit niet correct was voor ons, maar dat is voetbal.”

“De invallers waren niet op het gewenste niveau, want ze hebben niet voor een verandering gezorgd. We hebben individuele fouten gemaakt, maar als we zo blijven spelen, zullen we slagen.”