A-Team

Ongeslagen reeks houdt aan na verdiend punt op RSCA

OH Leuven wist zaterdagavond op het veld van Anderlecht (1-1) een vervolg te breien aan zijn ongeslagen reeks. We haalden in de eerste helft een achterstand op via kapitein Mathieu Maertens. Vijf op negen is een meer dan degelijk rapport na drie wedstrijden.

Coach Oscar Garcia gaf Balikwisha zijn eerste basisplaats. Maziz nam daardoor plaats op de bank. Bij Anderlecht verving Ashimeru de geblesseerde Vertonghen. Olympisch kampioen Remco Evenepoel gaf de aftrap.

We hadden duidelijk vertrouwen getankt na de vier op zes. Zo begonnen we fel en kregen meteen een grote kans. N’Dri kon echter oog in oog met Coosemans niet goed genoeg afwerken. Daarna ging de storm even liggen. Iets voorbij halfweg de eerste helft kon N’Dri nog een keer op Coosemans afstormen. Opnieuw zonder succes, maar de vlag ging ook de hoogte in.

Het venijn zat in de staart van de eerste periode. Anderlecht wist de score te openen via Dolberg, die eenvoudig aan de tweede paal kon binnentikken. Even later miste Dolberg de 2-0. Onze jongens reageerden niet aangeslagen en konden rekenen op een geniale ingeving van Maertens. De aanvoerder draaide prima weg en knalde met links staalhard de gelijkmaker binnen.

Debutanten Gil en Biron

We begonnen ook scherp aan de tweede periode. N’Dri duwde goed door en vond Maertens. Van dichtbij maar onder druk besloot die op Coosemans. Beide ploegen hielden daarna de rangen goed gesloten en echte kansen bleven uit.

In minuut 63 mocht nieuwkomer Gil zijn debuut maken. Samen met Maziz kwam de rechtsachter Vlietinck en Balikwisha vervangen. Zeven minuten later zag Leysen een knal van Dolberg hoog over vliegen.

Vlak voor onze meegereisde fans “Leuvens kwartiertje” scandeerden gingen Maertens en Mendyl naar de kant voor Ikwuemesi en Banzuzi. Veel goede wil en hard werken, maar echte kansen vielen er niet meer. In minuut 85 mocht de hardwerkende Verstraete gaan rusten. Zo maakte ook Biron zijn debuut.

In de blessuretijd kreeg Anderlecht een vrije trap op een gevaarlijke plaats. De poging van Amuzu likte de paal. Aan de overkant kregen we ook nog een grote mogelijkheid. Pletinckx veroverde hoog de bal en vond Maziz. Die laatste bracht goed voor, maar Biron zag een verdediger de bal net voor hem wegwerken. Het punt – dat er dus bijna drie waren – gaven we niet meer uit handen.

Mathieu Maertens: “We mogen tevreden zijn”

“Een punt is niet slecht”, zegt doelpuntenmaker Mathieu Maertens. “We mogen tevreden zijn. We hebben geprobeerd om te voetballen en soms is dat gelukt. In de tegenaanval konden we iets meer creëren en waren we te onzuiver. Daar hebben we het misschien laten liggen.”

“Zelf kwamen we niet echt in de problemen. Defensief stond het goed. In het begin van de tweede helft kreeg ik een reuzenkans. Ik schrok van de ruimte die ik had. Jammer dat die bal niet binnenging.”

In de eerste helft wist Maertens wel te scoren. “Ik ben heel blij met mijn doelpunt. Ik draaide open en voelde dat er niet echt fel doorgeduwd werd in mijn rug. Ik trapte gewoon met mijn linkervoet en de bal ging mooi binnen.”

“We hebben nog niet verloren en moeten dit doortrekken. Gewoon elke week dezelfde mentaliteit brengen. Er is genoeg kwaliteit, dat zag je ook bij de invallers. Die sterke bank maakt ons sterker als team en individueel, want de concurrentie is groot waardoor je altijd voor jouw plaats knokt.”

Koop je abonnement