Women

OH Leuven Women zit aan 9 op 9 na zege tegen Gent

OH Leuven Women zette zaterdagavond KAA Gent Ladies knap met 4-1 opzij. Marie Detruyer (x2) en Nikée Van Dijk (x2) maakten de Leuvense doelpunten.

“We waren dominant”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Ik vond ons heel sterk starten en konden meteen ons eigen spel opleggen. Na enkele minuten kregen we al twee heel goeie kansen die we moesten benutten om de wedstrijd meteen in een definitieve plooi te leggen. Dat lieten we na.”

Iets na het kwartier moest aanvoerster Kees naar de kant. “Dat was wel even verschieten. Zij had gigantisch veel last van de warmte. Golob viel in en nam heel goed haar rol over. Op het halfuur, via een heel mooi verzorgde opbouw, klommen we op voorsprong na een doelpunt van Detruyer. We konden dan ook onmiddellijk doorduwen. Gent was even de kluts kwijt en via Van Dijk maakten we heel snel de 2-0. Een mooie weergave van de eerste helft.”

“Mooie overwinning”

Na de pauze maakte Van Dijk er 3-0 van. “In de tweede helft begonnen we even sterk. We slikten echter een 100 procent vermijdbaar doelpunt. Een afstandsschot dat onder de lat binnenging. Niet veel later konden we wel reageren met Detruyer die de 4-1-eindstand vastlegde.”

“Een mooie overwinning tegen een Gent dat heel stug was en met momenten mooi voetbal bracht. Zij misten enkele basisspelers, waardoor dit niet het sterkste Gent was dat we konden tegenkomen. Al bij al ben ik zeer tevreden over datgene wat wij hebben gedaan. We hebben de focus weten vast te houden in toch wel moeilijke omstandigheden, want het was echt wel extreem warm. Met de juiste energie hebben we 90 minuten lang de wedstrijd gedomineerd.”

“Meer dan één tegendoelpunt gemiddeld per match”

Na drie wedstrijden ziet coach Coenraets één groot werkpunt. “We hebben al dertien doelpunten gemaakt, wat goed is, maar je krijgt er ook wel vier in drie matchen binnen. Dat is meer dan één doelpunt gemiddeld per match en dat zie ik niet heel graag. We weten namelijk dat we niet in elke wedstrijd twee tot driemaal zullen scoren en dat ene doelpunt dat je dan slikt kan bepalend zijn.”

“Het draait nu vooral rond het vermijden van tegendoelpunten. Tegen Gent waren we heel lang goed onderweg, speelden we defensief een hele goede wedstrijd en deden we alles wat we moesten doen. Ik had oprecht tijdens geen enkel moment van de wedstrijd het gevoel dat we een goal konden slikken en dan slikten we die toch, waarna we dan baalden.”

“Je wint 4-1 en weinig mensen spreken dan over dat tegendoelpunt, maar dat is voor mij toch echt wel het allergrootste werkpunt. Zeker als je het vergelijkt met vorig seizoen, waarin we in de hele reguliere competitie slechts zeven doelpunten slikten.”

Verplaatsing naar Genk

“We hebben veel geleerd uit de afgelopen weken. Het team verdiend een pluim voor het werk dat ze momenteel aan het leveren zijn. Er is heel veel energie in balverlies. De dames die net naast de basis vallen zijn heel gretig. Vanaf maandag sluit onze nieuwe aanvalster, Stefanie Antonia Sanders, aan. Er zal dus concurrentie zijn. De plaatsjes worden duur en ik ben benieuwd hoe ze het elkaar onderling moeilijk zullen maken.”

Vrijdag trekken we naar KRC Genk Ladies. “De tegenstanders hebben zich gradueel opgebouwd. Het is nooit leuk om naar Zwartberg te trekken. Er is veel animatie, ook rond het veld. Ik verwacht een beladen wedstrijd. Bij hen lopen er enkele speelsters rond die nog een rekening hebben openstaan met ons.”

“Het zal zaak zijn van niet te veel bezig te zijn met de context van de wedstrijd, maar wel met onszelf. Een uitdaging voor sommige speelsters. Als je je laat meeslepen dan verdwijn je snel op Zwartberg. Het wordt een kwestie van gewoon weer ons eigen ding te doen en de wedstrijd niet groter te maken dan dat ze in deze fase van de competitie is”, besluit Coenraets

Doelpunten: 30′ Detruyer (1-0), 35′ Van Dijk (2-0), 64′ Van Dijk (3-0), 85′ Tailleu (3-1), 87′ Detruyer (4-1).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees (18′ Golob), Detruyer, Eurlings (70′ Reynders), Ampoorter (79′ Carravetta), Kuijpers (79′ Tassens), Van Dijk, Janssen, Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement