Women

OH Leuven Women zet KAA Gent Ladies vlot opzij

OH Leuven Women heeft op de juiste manier gereageerd op de nederlaag tegen RSCA Women. Zaterdagavond wonnen onze dames in eigen huis namelijk knap met 5-0 van KAA Gent Ladies.

“We waren er op gebrand het puntenverlies tegen RSCA weg te spoelen met een klinkende overwinning en dat is ons goed gelukt”, zegt coach Arno Van Den Abbeel. “Er is scherp getraind deze week en we hebben veel met elkaar gepraat over wat er beter moest om efficiënter te worden en dan is het als coachingstaff en spelersgroep genieten als dat beloond wordt. Het eerste doelpunt dat heel vroeg viel is daar een mooi voorbeeld van.”

“Nadien viel Gent met tien na fout op de doorgebroken Kuijpers. De vrije trap op deze fout werd ook binnen getrapt door Eurlings. De match kon niet beter beginnen en leek toen al gespeeld. Er kwam nog een derde doelpunt voor de rust, eentje copy-paste vanop het trainingsveld. We speelden de perfecte eerste helft.”

“Knappe reactie”

Tijd voor euforie was er niet tijdens de pauze. “We hebben nog wat fases getoond die we mogelijks beter konden uitspelen en ook wat acties getoond waarvoor we moesten opletten. De mindset was namelijk toch dat we enkel nog konden verliezen van onszelf. Met andere woorden als we geen dom balverlies leden en we bleven scherp voor doel dan volgden er nog doelpunten.”

En dat gebeurde ook. “Vrij snel, in de 50ste minuut, volgde een strafschop. Nadien hebben we wat meisjes rust gegeven met het oog op de interlandbreak en om sommige speelsters met wat kwaaltjes niet onnodig te belasten. De invallers vielen gretig in, hielden het tempo hoog en beloonden zichzelf nog met een vijfde goal via Kuijpers.”

“Een knappe reactie van ons team en eentje om vertrouwen te geven bij het vervolg van de competitie na de break. Wat volgt? Eerst de bekerwedstrijd en dan Club YLA in ons eigen stadion, maar eerst oefenen we op vrijdag om 13u tegen FC Utrecht om iedereen scherp te houden voor het vervolg.”

Doelpunten: 6′ Ampoorter (1-0), 17′ Eurlings (2-0), 25′ Janssen (3-0), 50′ Zomers (4-0, strafschop), 73′ Kuijpers (5-0),

Rood: 16′ Speeckaert (AA Gent).

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen (68′ Bosmans), Mertens, Zomers, Pusztai (55′ Reynders), Eurlings (68′ Haentjens), Ampoorter, Van Besauw (77′ Kunstek), Kuijpers, Veefkind (55′ Hermans), Biesmans.

Koop je abonnement