Women

OH Leuven Women verliest topper tegen RSCA

OH Leuven Women trok zaterdagnamiddag aan het kortste eind op bezoek bij RSCA Women. Onze dames verloren met 4-0.

“We hadden de wedstrijd goed voorbereid en vertrokken met een duidelijk plan naar Brussel, ook onze intenties waren duidelijk: we gingen vol voor de drie punten”, stelt coach Arno Van Den Abbeel. “Onze wedstrijd begon ook sterk en ons plan werkte zeer goed.”

“We creëerden veel kansen en omspeelden goed de hoge druk die RSCA ons wilde geven. Ik denk dat we in de eerste 30 minuten ook drie keer oog in oog kwamen met Waldbillig, maar wij waren net niet efficiënt genoeg of de keeper stopte ons prima af.”

Het doelpunt aan de overkant. “Zoals het cliché dan soms wil, als je je kansen niet afwerkt, krijg je vaak het deksel op neus. Op het eerste echte moment dat ze in de zestien kwamen in minuut 40 maakten ze onmiddellijk een doelpunt op een moment van onoplettendheid.”

“Efficiëntie maakte vandaag het verschil”

We trokken met een kleine achterstand de kleedkamer in. “Tijdens de rust was de moraal hoog, want we voelden dat RSCA eigenlijk in de touwen hing. We hadden enkel een doelpunt nodig. We begonnen de tweede helft zoals we begonnen aan de match, veel intensiteit, veel druk en veel dreiging, maar dan viel het tweede doelpunt eigenlijk uit de hemel voor hen, want was overduidelijk buitenspel.”

“Nadien probeerden we nog wat aanvallend en tactisch te wisselen, maar de aansluitingstreffer bleef uit en de scheidsrechter besloot ook een handje te helpen met nog een penalty. Eentje die wij volgens mij ook konden toegewezen krijgen in twee à drie fases.”

“Soit, geen excuses, we weten waar het fout loopt. Efficiëntie maakte vandaag het verschil. Hoe dominant of mooi je ook voetbal probeert te spelen, op het einde tellen enkel doelpunten en de drie punten.”

Voeding en energie

Het is duidelijk welk gevoel er overheerst na afloop. “Frustratie, ontgoocheling, maar ook strijdvaardigheid, want de speelsters voelden zelf ook dat er veel meer in zat en dat we tactisch en technisch eigenlijk superieur waren.”

“We sluiten vandaag het verlies af. De moraal zit nog hoog, want dit geeft ons voeding en energie om de volgende wedstrijden aan te vatten en uit te kijken naar een volgende confrontatie met RSCA.

“Deze match is niet beslissend. We moeten proberen zoveel mogelijk te winnen voor de play-offs en beginnen vanaf maandag aan een nieuwe wedstrijd.” Volgende zaterdag ontvangen we KAA Gent Ladies.

Doelpunten: 36′ Minnaert (1-0), 65′ Minnaert (2-0), 80′ Bennink (3-0), 90′ Rossi.

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen (75′ Priem), Mertens, Pusztai, Eurlings, Ampoorter, Van Besauw, Kuijpers, Hermans (80′ Zomers), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement