Women

OH Leuven Women verliest de topper tegen RSCA Women

Ondanks een karrenvracht aan kansen wist OH Leuven Women zaterdagnamiddag een 1-0-achterstand op bezoek bij RSCA Women niet meer op te halen. Onze dames spelen zo de leidersplaats kwijt.

We staken via Kees in minuut 9 de eerste keer onze neus aan het venster. Odeurs kon de kopbal van onze aanvoerster al bij al makkelijk klemmen. Anderlecht reageerde via Wijnants die van heel dichtbij niet voorbij Evrard raakte.

Halverwege de eerste helft liet Buabadi het na om de score te openen voor de thuisploeg. Die 1-0 viel dan toch op het halfuur. Wijnants vond Minnaert aan de tweede paal en die liet Evrard kansloos.

We kwamen vijf minuten voor de rust heel dicht bij de gelijkmaker. Detruyer haalde in de zestien staalhard uit, maar haar poging spatte uiteen op de binnenkant van de kruising en ook in de herneming kon Van Dijk niet scoren. Nog was het voor de pauze niet gedaan. Van Dijk werd het straatje ingestuurd, maar Odeurs lag in de weg.

Verdiende gelijkmaker blijft uit

De tweede helft begon met een gevaarlijke kopbal van Tison, maar daarna namen wij volledig het heft in handen. Op het uur kwam Van Dijk opnieuw oog in oog met Odeurs, maar de hoek was uiteindelijk te scherp.

Twintig minuten voor affluiten trof Detruyer alweer het doelhout. Janssens kon in de herneming van dichtbij tweemaal uithalen zonder succes. We bleven komen en enkele minuten later legde Van Kerkhoven goed breed voor Cranshoff. Onze aanvallende middenveldster gleed de gelijkmaker net naast.

In de blessuretijd moest Evrard een afstandsschot van Minnaert nog over haar doel duwen. Diezelfde Evrard toonde zich nog zeer gevaarlijk aan de overkant. Een hoekschop viel voor haar voeten. Ze twijfelde niet, maar haar ultieme poging werd nog afgeblokt, net zoals de herneming van Van Belle. Meteen daarna werd er afgefloten.

Doelpunten: 30′ Minnaert (1-0).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Mertens, Janssens, Detruyer, Van Belle, Cranshoff (79′ Coenraets), Van Dijk (67′ Ampoorter), Veefkind, Van Schoonhoven (57′ Eurlings).

Jimmy Coenraets: "We gaan anders om met situaties"

“We zijn de afgelopen week onze eigen speelstijl iets te vaak kwijtgeraakt”, luidt de analyse van coach Jimmy Coenraets. “We gaan anders om met situaties dan dat we dit in de reguliere competitie deden. Oorzaken hiertoe kunnen we ook niet meteen uitleggen of vinden, maar het valt op. Des te belangrijker zullen de komende weken zijn. We moeten terugvallen naar de basis en zaken doen waarvan we weten dat ze ons succes opbrachten doorheen de competitie.”

“De wedstrijd tegen Anderlecht was voor mij een match waar we in het openingskwartier gevaarlijk waren en de tweede helft domineerden. Echter kon Anderlecht in de 30 minuten dominantie gevaarlijker zijn en ook scoren. Ik denk dat er zelfs twee tot drie doelpunten konden gevallen zijn voor Anderlecht in dat half uur.”

“De tweede helft was er eentje van veel druk en overwicht maar ook frustraties in de wedstrijdomstandigheden. Het geluk lag ook niet aan onze kant, iets wat we nu al drie matchen voelen. Geluk moet je afdwingen, dus daar zullen we aan moeten werken deze week.”

Mentale frisheid

“Het positieve was de inzet en mentaliteit van de tweede helft. We gingen met een achterstand rusten, maar kwamen de kleedkamer uit met de juiste instelling en energie. Het is  belangrijk om dit mee te nemen richting volgend weekend tegen Brugge. Je ziet aan alles in deze play-offs dat het tot de laatste wedstrijd spannend zal zijn.”

“Mentale frisheid gaat het verschil maken deze week, maar meer dan ooit weten we dat er nog zeven grote finales aankomen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement