Women

OH Leuven Women opent seizoen met zege op Club YLA

OH Leuven Women heeft het nieuwe seizoen goed afgetrapt. Op bezoek bij Club YLA trokken we met 0-1 aan het langste eind. Julie Biesmans maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Het was sowieso een moeilijke match”, zegt coach Arno Van Den Abbeel. “Enerzijds omdat het de eerste competitiematch was en dat toch altijd het gevoel van een eerste schooldag geeft en dus wat stress. Anderzijds omdat we wisten dat we uit bij Club YLA het laatste seizoen niet meer hadden gewonnen.”

“Ik vond dat we het in de eerste helft niet zo slecht deden. Ons plan klopte alleen was de uitvoering niet honderd procent juist. Tijdens de rust hebben we samen een goed gesprek gehad. In de tweede helft brachten we meer kwaliteit, zeker aan de bal.”

Het was wachten op het verlossende doelpunt. “We creëerden wat kansen. Het feit dat we scoorden na een stilstaande fase toont de aard van de wedstrijd aan. We hadden getraind op stilstaande fases. Het geeft een heel goed gevoel dat dat lukt in de wedstrijd en dat je daardoor de drie punten pakt.”

“De teamspirit zit goed”

Van Den Abbeel is tevreden na de eerste driepunter. “We hebben gevochten en iedereen heeft 90 minuten lang het beste van zichzelf getoond. Ook de invallers gaven alles en de teamspirit zit goed. Een goede bouwsteen om op verder te werken.”

“Het was zeer belangrijk om die eerste wedstrijd te winnen. Eerst en vooral voor de moraal, zeker als je de ambities voor jouw team hoog legt. Meteen de drie punten pakken na acht weken voorbereiding bevestigt die ambities en de drang om dat elke wedstrijd te herhalen. Er komt meer vertrouwen in de groep en dat is de basis. Als dat er is dan gebeuren er mooie dingen en dat hebben we vandaag ook getoond.”

Standard Fémina

Volgende zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd. We ontvangen Standard Fémina. “Ik kijk positief vooruit. We zitten in de goede flow en daar gaan we op voortbouwen. Langs de andere kant ben ik ook op mijn hoede. In dit format zijn er geen gemakkelijke wedstrijden.”

“Als we enkele percentjes beter kunnen doen dan tegen Club YLA dan gaan we een goede wedstrijd spelen. Zeker thuis gaan we onze huid heel duur verkopen. Ik kijk er dus zeker naar uit, maar laat ons eerst beginnen met komende maandag even alles te herbekijken en rustig onze week op te bouwen om dan te zien hoe we Standard moeten opzijzetten.”

Doelpunten: 67′ Biesmans (0-1).

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen, Mertens, Zomers, Eurlings, Ampoorter (62′ Pusztai), Reynders (74′ Van Besauw), Kuijpers, Bosmans (90′ Priem), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement