Women

OH Leuven Women laat geen steek vallen tegen White Star Woluwe

OH Leuven Women heeft vrijdagavond de verplaatsing naar FCF White Star Woluwe met glans doorstaan. Twee vroege doelpunten van aanvalsters Van Kerkhoven en Van Dijk legden de wedstrijd al snel in een definitieve plooi.

Het doel vooraf was duidelijk. “Het is aan ons om deze week vol festiviteiten trachten te bekrachtigen met een overwinning,” stelde coach Jimmy Coenraets. We waren op onze hoede voor FCF White Star Woluwe dat onlangs nog knap met 3-0 won van KAA Gent Ladies.

Na een kwartier klommen we verdiend op voorsprong. Van Kerkhoven werkte een voorzet vanaf links in twee keer voorbij doelvrouw Willems. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Deze keer kwam de voorzet vanaf rechts. Eurlings legde in de tweede zone achteruit op Van Dijk en zij trapte het leer via een verdedigster over Willems in doel.

Nog voor de rust trof Van Dijk de dwarsligger. Maar verder dan 0-2 kwamen beide ploegen niet meer. Onze dames blijven zo na 16 wedstrijden ongeslagen aan de leiding staan met 44 op 48.

Doelpunten: 15′ Van Kerkhoven (0-1), 17′ Van Dijk (0-2).

OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven (73′ Lameir), Mertens (46′ Cranshoff), Janssens, Detruyer (73′ Coenraets), Eurlings (61′ Cattoor), Van Belle, Van Dijk, Veefkind en Van Schoonhoven (61′ Helsen).

Coenraets: "Moeten ons optrekken aan de eerste helft"

“Er zat veel meer in”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Het was letterlijk en figuurlijk een wedstrijd met twee helften. We waren in de eerste helft heel dominant met goed voetbal en heel veel kansen, maar we misten enorm veel. We kwamen wel op een goede manier op een 0-2-voorsprong en begonnen dan net iets vlotter te voetballen. Alleen vertikten we het om de score uit te diepen.”

“In de tweede helft zagen we een Woluwe met heel veel karakter en goesting. Wij deden vijf wissels en dan brak het tempo iets te snel om op dat moment de score uit te diepen. Op één moment na gaven we ook weer niets weg. We moeten ons optrekken aan de eerste helft, maar moeten beseffen dat we er daarin vier à vijf meer hadden moeten scoren.”

“Hoe komt het dat die kansen niet afgemaakt worden? Inefficiëntie. Het is echt heel raar. Er waren twee kansen die volgens ons net moeilijker waren om te missen dan te scoren en toch misten we ze. Hoewel we daar vaak genoeg op werken, blijft het een element dat een beetje ontbreekt. Dat is ietwat ongelukkig. We speelden met twee spitsen om ze allebei hun momenten te gunnen. Als ze dan allebei scoren dan is dat een goed signaal. Dat is zeker goed, maar er waren zeker nog meer momenten die we hadden moeten benutten.”

“Goede manier om deze week af te sluiten”

De omstandigheden waren niet ideaal. De wedstrijd vond plaats na een week vol festiviteiten en moest afgewerkt worden op een vrijdagavond in het Stade Fallon. “Dat het wel is een belangrijke zege kan zijn? Dat was ook een beetje mijn reactie na afloop. Een week vol festiviteiten, drie punten, de nul gehouden op een vrijdag in Woluwe en met daarna een vrij weekend. Een goede manier om deze week af te sluiten. Nicky Evrard had toch 2 à 3 dagen heel weinig geslapen en ook andere speelsters hebben gevierd na de Gouden Schoen. Elementen die speelden, maar al bij al was de prestatie wel oké.”

“Hoe ik nog terugblik op deze speciale week? Er moet een enorm gevoel van trotsheid zijn binnen de club. Een drietal jaar geleden is er strategisch een keuze gemaakt om echt meer op het individu in te zetten. Als je op het moment dat er individuele prijzen worden uitgedeeld drie speelsters hebt, waarvan je weet dat ze al enkele jaren bij jou zitten, bekroond worden voor individuele prestaties dan heb je het toch goed gedaan. Eurlings en Janssens die als jonkies heel wat stappen hebben gezet. Kees die terugkwam van KRC Genk, ook progressie boekten en zelfs in de top drie zat. De kroon op het werk van de hele club.”

“Gedaan wat we gepredikt hebben”

“Dit moet gewoon een teken zijn in België dat wij datgene wat wij drie jaar geleden gepredikt hebben ook effectief hebben gedaan. Er is geen mooiere reclame dan wat er nu gebeurd is. We zijn een drietal jaar geleden begonnen met presentaties te geven over het feit dat wij echt inzetten op het individu, dat we hen beter willen maken, hen vooruit willen helpen en elk individu in de krachtigste omgeving willen zetten. Goed dat we zo bekroond werden.”

“Dit is zeker brandstof voor de toekomst. Ik denk dat Evrard het ook benadrukte dat ondanks het feit dat zij gelinkt wordt aan heel wat andere clubs de prioriteit nu is om eerst het jaar goed af te sluiten. Daar moet iedereen nu naar toe werken.”

“Maandag moeten we terug fris en heel scherp werken naar de wedstrijd van zaterdag tegen KAA Gent Ladies. Zij spelen momenteel wisselvallig. Twee weken geleden boekten ze een hele mooie overwinning tegen Woluwe. Afgelopen zaterdag verloren ze dan 4-1 van Standard en voetbalden ze heel weinig bij elkaar. Het is dus misschien een ploeg met twee gezichten. Standard heeft een ietwat agressiever speelstijl dan wij en het feit dat ze man op man spelen, zal zeker hebben meegespeeld. Ik verwacht een openere wedstrijd, waarin we net zoals in de heenronde zo snel als mogelijk het verschil moeten trachten te maken zodat we weer comfortabel kunnen voetballen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement