Women

OH Leuven Women begint met valse noot aan play-offs

OH Leuven Women ging zaterdagnamiddag voor het eerst dit seizoen de boot in. KRC Genk Ladies was op de openingsspeeldag van de play-offs met 2-1 te sterk. Onze dames blijven wel aan de leiding.

Onze eerste helft was niet goed. Vlak na het openingskwartier miskeken we ons achteraan op een lange bal. Petry was sneller op de bal en knalde het leer overhoeks hard en laag binnen. Diezelfde Petry kreeg oog in oog met Evrard een grote kans op de 2-0, maar besloot naast.

Enkele minuten voor de rust stond die 2-0 toch op het scorebord. Opnieuw ging een lange bal over onze verdediging. De Bondt bracht voor en aan de tweede paal duwde Petry binnen.

Van Kerkhoven kwam na de pauze heel dicht bij de aansluitingstreffer. Ze kopte een voorzet van Cattoor op thuisdoelvrouw Van Seijst en in de herneming duwde ze van dichtbij over. Even later raakte ze net niet bij een voorzet van invalster Van Dijk.

De aansluitingstreffer kwam er tien minuten voor affluiten toch via de ingevallen Cranshoff, die een voorzet van Detruyer aan de tweede paal goed binnenkopte. Verder kwamen we echter niet meer en zo keerden we met lege handen terug naar huis.

Doelpunten: 16′ Petry (1-0), 42′ Petry (2-0), 82′ Cranshoff (2-1).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Gausdal (87′ Veefkind), Mertens, Janssens (46′ Van Schoonhoven), Detruyer, Eurlings (46′ Van Dijk), Ampoorter (68′ Cranshoff), Cattoor (81′ Coenraets), Van Belle.

Coenraets: "We waren niet op de afspraak"

“We waren niet op de afspraak”, luidt de analyse van coach Jimmy Coenraets. “Dat is de algemene analyse een dag na de wedstrijd. Ik heb de wedstrijd ondertussen al tweemaal herbekeken. Je ziet gewoon dat we tegen een team zijn uitgekomen dat binnen de organisatie veel meer zin had en veel meer strijd leverde. Het was niet altijd even mooi, maar wel effectief bij hen. Daar zijn wij ingetrapt. In de eerste helft zijn wij heel snel op frustratie gaan spelen en deden we heel veel dingen die we al een heel jaar niet doen. Zonde.”

“Je lag onder in de eerste helft en kon zelf niets creëren. Veel te gemakkelijk kwamen we 2-0 achter na twee lange ballen. In de tweede helft probeerden we dat recht te zetten. Over de hele tweede helft hou ik wel een goed gevoel over. Er lagen opportuniteiten om terug te komen. Ik had nooit het gevoel dat we volledig uitgeteld waren, maar het was net iets te lang wachten op die aansluitingstreffer. De man was al over boord.”

Niet echt op voorbereid

“Een verklaring geven voor het feit waarom we niet op de afspraak waren, is heel moeilijk. We blijven daar een beetje achter zoeken. Nervositeit en stress hebben er zeker iets mee te maken. Op zich ben je nog niet eerder in de situatie van zaterdag gekomen. Het was de tweede keer dit seizoen dat we op achterstand kwamen en het moesten rechtzetten. Die elementen allemaal samen zorgden ervoor dat je als groep niet meteen een antwoord had en er niet echt op voorbereid was.”

“Het is absoluut zuur om net nu de eerste keer dit seizoen de boot in te gaan. Als je keek naar het verloop van de speeldag (nederlaag Anderlecht) dan verwachtte je een groep die er vol voor wilde gaan en dat is wat uitgebleven. Er zat veel meer in, maar dit toont ook het mooie van de play-offs aan. Alles komt terug samen en er wordt strijd geleverd. Iedereen gaat plots weer meedoen.”

Niet beginnen twijfelen

Dinsdag volgt al de volgende wedstrijd. We ontvangen thuis Gent. “Dat speelt in ons voordeel. Naar recuperatie geeft dat weinig tijd, maar het geeft ook weinig tijd om bij de pakken te blijven zitten.”

“Het is de eerste keer dit seizoen dat we dit meemaken. We moeten vooral focussen op het goede gevoel en op datgene wat we al heel het seizoen hebben getoond. Daarop moeten we voortbouwen. Het heeft heel weinig nut om nu te beginnen twijfelen. Dat is de essentie van de komende dagen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement