Women

OH Leuven Women begint aan terugronde met zege

OH Leuven Women heeft zaterdagavond de 5-3-nederlaag van vorige week tegen Club YLA doorgespoeld met een 3-0-overwinning tegen Zulte Waregem. Onze dames blijven zo aan de leiding.

“We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld”, opent coach Jimmy Coenraets. “Op een koude avond was het vooral de bedoeling dat we de wedstrijd snel naar ons toe trokken.”

“De opdracht was om zo dominant mogelijk te zijn in balbezit, maar ook Zulte Waregem niet heel veel tijd aan de bal te geven. Dat lukte zeer goed tegen een Zulte dat met hun vijf verdedigers en vier speelsters daarvoor toch heel verdedigend stond.”

Van Dijk wist al snel de score te openen. “Een ideaal scenario. Het was heel positief om snel de ban te breken. Je kan de wedstrijd dan iets rustiger aanvatten en dat je de tijd in jouw voordeel hebt.”

Tweede clean sheet

Janssen maakte er halverwege de eerste helft 2-0 van en helemaal in het slot legde Buysse de 3-0-eindstand vast. “Het is eigenlijk absurt dat het nog maar onze tweede clean sheet is.”

Na de heenronde werd de balans opgemaakt. “We hebben met de groep aangehaald dat er te veel individuele fouten zijn gebeurd in de heenronde en dat we de terugronde op een heel andere manier wilden aanvatten. De focus moest liggen op de organisatie om van daaruit kansen te creëren en vooral veel minder weg te geven.”

“Dat uitte zich zaterdagavond in net wat minder kansen voor ons, maar ook gewoon veel minder voor de tegenstander. De tussentijdse balans leerde ons ook dat we qua performance nog elke week groeien. We kunnen meer intensiteit brengen.”

Interlandbreak

Op vrijdag 8 december trekken we naar WS Woluwe. “Nu komt er de interlandbreak aan. Het positieve is dat we enkele dames uit de lappenmand gaan recupereren. Zij kunnen de komende weken klaargestoomd worden voor speelminuten.”

“Na de break spelen we nog tegen Woluwe en Gent. We moeten zorgen dat we in beide uitwedstrijden het maximum van de punten pakken om zo 2023 op een positieve manier af te sluiten”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 5′ Van Dijk (1-0), 20′ Janssens (2-0), 89′ Buysse (3-0).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Zomers (73′ Reynders), Detruyer, Ampoorter (80′ Buysse), Kuijpers, Van Dijk (85′ Carravetta), Janssen, Marinucci, Veefkind, Golob, Biesmans.

Koop je abonnement