A-Team

OH Leuven knokt zich naar verdiend punt tegen Antwerp

We blijven ongeslagen in eigen huis. Zondagnamiddag wisten we een achterstand tegen Antwerp na de pauze op te halen. We zochten en vonden bijna nog de winnende treffer, maar 1-1 werd de eindstand.

Coach Oscar Garcia voerde vier wissels door. Ominami, de debuterende Osifo, Banzuzi en Maziz  verschenen aan de aftrap voor Schrijvers, Gil, Ndri en de geschorste Ricca. Bij Antwerp maakte de 16-jarige Renders zijn basisdebuut. Legend Xavier Mercier gaf de aftrap.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Verstraete liet de eerste doelpoging noteren. Balikwisha toonde zich gretig, maar vond niemand met zijn voorzet. Halfweg de eerste helft zagen we aanvoerder Maertens uitvallen. N’Dri was zijn vervanger.

We kwamen goed weg toen een knal van Doumbia, na wegboksen van Leysen, maar net naast ging. Een minuut later was het wel raak. Ondrejka legde vanaf links het openingsdoelpunt in de verste hoek. We probeerden te reageren voor de pauze, maar bezoekende Lammes aan het werk zetten, lukte niet.

Verdiende gelijkmaker

Maziz bleef binnen, Mitrovic was zijn vervanger. We duwden Antwerp achteruit en kregen al snel een grote kans via Banzuzi. Lammens had nog een uitstekende redding in huis en hield zo de gelijkmaker tegen. De bezoekers reageerden na een tegenaanval. Janssen trapte over en later trapte Ondrejka naast.

De verdiende gelijkmaker kwam er iets na het uur. Banzuzi zette zich goed door en legde prima achteruit. Invaller Mitrovic liet Lammens kansloos. 1-1!

Tweede doelpunt blijf uit

De Leuvense honger was niet gestild. Lammens miskeek zich op een voorzet van Verstraete en bijna tikte Kurucay binnen. Osifo en Balikwisha gingen naar de kant voor Gil en Schrijvers. Even later viel Biron in voor Ikwuemesi.

Het ging goed op en af. Voor Antwerp mikten Corbanie en Kerk naast de kooi van Leysen. Mitrovic kwam aan de overkant dicht bij zijn tweede doelpunt. De score veranderde echter niet meer.

Garcia: “We verdienden om te winnen”

“We wilden uiteraard winnen, maar speelden tegen een ploeg die haar vier laatste wedstrijden won”, opent coach Oscar Garcia. “De reactie van mijn spelers was fantastisch en ik denk dat wij uiteindelijk verdienden om te winnen.”

“Dat Banzuzi een sterke wedstrijd speelde? Klopt, hij presteert zeer goed. Hij speelde twee wedstrijden met de U21 van Nederland en had een kleine blessure, waardoor we twijfelden om hem op te stellen vandaag. Zijn goesting was groot en daarom brachten we hem toch aan de aftrap en dat loonde.”

“In de 70e minuut voelde ik de krampen opkomen, maar ik kon blijven strijden”, reageerde Ezechiel Banzuzi. “Ik ben trots op mijn en onze wedstrijd. In de rust hebben we gezegd dat we scherp moesten blijven, we bleven elkaar oppeppen. Hopelijk sta ik ook volgende week in de basis, maar hoe dan ook komt het team op de eerste plek.”