fbpx
A-Team

OH Leuven haalt met Mario Gonzalez nieuwe nummer 9

OH Leuven haalt opnieuw een aanvallende versterking. De 26-jarige Spaanse aanvaller Mario Gonzalez komt op uitleenbasis met aankoopoptie over van het Portugese SC Braga.

Mario Gonzalez begon te voetballen bij Villarcayo Nela om vervolgens uit te komen voor Burgos en Atlético Madrid. In 2012 sloot hij zich aan bij de jeugdacademie van Villareal waar hij zijn professioneel debuut maakte. Gonzalez speelde ook voor de U17 selectie van Spanje.

In 2019 werd Gonzalez uitgeleend aan het Franse Clermont Foot 63. Ondanks de coronapandemie en het stilleggen van de competitie speelde hij er 21 wedstrijden en scoorde 4 doelpunten. In 2020 volgde een nieuwe uitleenbeurt naar het Portugese CD Tondela. In 28 wedstrijden in de Portugese hoogste afdeling scoorde Mario 14 doelpunten en gaf hij 3 assists. In 2021 nam SC Braga hem definitief over. Gonzalez tekende een overeenkomst voor 4 seizoenen in Braga waar hij in 25 wedstrijden 4 doelpunten maakte en 4 assists gaf. Begin 2022 werd hij uitgeleend aan CD Tenerife waar hij 5 keer scoorde in 20 wedstrijden.

Coach Marc Brys is tevreden met de tweede aanvallende versterking. “Mario Gonzalez beschikt over een goede techniek, is snel en heeft een neus voor doelpunten. Zijn speelstijl past ook perfect bij onze manier van spelen.”

Koop je abonnement