A-Team

OH Leuven blijft ongeslagen in eigen huis

OH Leuven speelde zondagavond in eigen huis 1-1 gelijk tegen KV Kortrijk. Onze vijfde puntendeling van het seizoen, waardoor we onze ongeslagen thuisreeks wel aanhouden.

Coach Oscar Garcia was geschorst en zat zondagavond in de tribune. Manel Expósito zat als T1 op de bank. Mitrovic mocht debuteren omdat Balikwisha niet fit genoeg was. Bij Kortrijk verving Ambrose Kaneko. De eerste kans van de wedstrijd was voor onze jongens. Mitrovic raakte de bal net niet goed genoeg. Meteen daarna knalde Banzuzi over.

Na een hoekschop kopte Banzuzi na twaalf minuten spelen op bezoekende doelman Gunnarsson. Verstraete kon de bal net niet van richting doen veranderen. Aan de overkant reageerde Kortrijk via Dejaegere en Dewaele, maar Leysen kende er geen problemen mee.

Het ging goed op en neer, want meteen aan de overzijde vond Maziz opnieuw Banzuzi. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Voor de rust probeerde Maertens het nog, maar werd afgeblokt. Het tempo ging nadien door de vele fouten wat uit de wedstrijd.

Wel goals na de pauze

We trachtten meteen na de rust het laken naar ons toe te trekken. Maertens en Gil zagen hun pogingen naast vliegen. Kortrijk klom tegen de gang van het spel in op voorsprong. Een trap van De Neve week af op Ominami en zette zo Leysen op het verkeerde been.

De reactie van onze jongens mocht er zijn. Ikwuemesi en Vlietinck waren na de 0-1 meteen Mitrovic en Gil komen vervangen en zagen N’Dri al snel de bordjes in evenwicht hangen. Verstraete dribbelde zich prima in de zestien, legde opzij en N’Dri trapte de gelijkmaker goed binnen.

Twintig minuten voor affluiten gingen Maertens en Maziz naar de kant voor Schrijvers en Balikwisha. We voerden de druk op om de drie punten thuis te houden. Biron kwam er nog in voor N’Dri. We duwden Kortrijk achteruit, maar een doelpunt viel er niet meer te noteren.

Verstraete en Exposito: “Niet tevreden”

“Ik ben absoluut niet tevreden met het gelijkspel”, is Birger Verstraete duidelijk. “Als je de wedstrijd gezien of geanalyseerd hebt, dan moesten wij winnen. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, misschien in de tweede helft iets minder, maar we hebben één punt en daar kunnen we niet veel over zeggen. Na die tegengoal moesten we de knop snel omdraaien. Het is ongelooflijk dat we niet winnen.”

“Ik ben niet tevreden met het gelijkspel, we verdienden veel meer”, vult Manel Exposito. “We hadden het balbezit en de kansen, maar je moet doelpunten maken, dus we zijn niet tevreden. Zij hebben één halve kans gehad en die gaat binnen. We weten dat efficiëntie ons probleem is en we werken daar hard op. We zetten elke week stappen.”