U23

Offday voor onze beloften tegen Antwerp

De beloften van OH Leuven wisten maandagavond geen vervolg te breien aan de knappe 2-1-zege tegen Club Brugge. Onze jongens gingen met 1-4 de boot in tegen Antwerp.

Al na drie minuten claimden we een strafschop. Juste kreeg een tackle met twee voeten vooruit te werken, maar de bal ging niet op de stip. Nog in het openingskwartier kopte Nsingi een voorzet vanaf rechts op de lat.

We bleven voor dreiging zorgen, maar telkens was het net niet. Een lob van Krawczyk ging bijna over Matijas in doel, ook in de rebound kreeg Nsingi het leer niet voorbij de bezoekende doelman. Vlak voor de rust krulde Juste vanop zo’n twintig meter het openingsdoelpunt op de lat.

Nog geen tien minuten na de pauze kregen we het deksel op de neus. Legein tikte na een voorzet van rechts de 0-1 binnen. Eén minuut later stond na een ongelukkige owngoal de 0-2 al op het bord. Murataj knalde in minuut 74 de 0-3 binnen en drie minuten later maakte De Pauw er zelfs 0-4 van. We milderden via Sagrado nog tot 1-4, maar verder kwamen we niet meer.

“In de eerste helft ging het gelijk op en hadden wij zonder echt goed te zijn toch de controle over de wedstrijd”, luidt de analyse van coach Eddy Vanhemel. “We hadden een aantal mogelijkheden en twee ballen gingen tegen de lat. Tien minuten na de rust pakten we echter de 0-1 en meteen erna de 0-2.”

“Vorig week haalde ik aan dat zolang de score bespeelbaar is het een wedstrijd blijft. Bij de 0-2 liepen we achter de feiten aan en werd het moeilijk. De organisatie viel wat weg en er werd wat minder collectief gedacht. Zo raakten we niet meer in die wedstrijd, waar Antwerp gretig gebruik van maakte. Ze liepen uit tot 0-4. Wij konden de score nog milderen, maar meer niet.”

“Of ik boos was na afloop? Teleurgesteld wel omdat we geen resultaat pakten, boos niet. Je moet de context bekijken. We zaten aan drie wedstrijden in zeven dagen. Een aantal jongens maakten hun eerst minuten bij de beloften. Zij hebben niet ontgoocheld, maar moesten wel op de tippen van hun tenen spelen.”

“Net zo zeer als we na de drie punten tegen Brugge niet euforisch moesten doen, moeten we nu ook niet heel lang blijven stilstaan bij deze nederlaag. Het is zaak om deze wedstrijd goed te analyseren en te bespreken. Het is ook belangrijk om te herfocussen en de neuzen in dezelfde richting te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we tegen maandag (Cercle Brugge) terug competitief zullen zijn”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement