A-Team

Nsingi schenkt OH Leuven in de blessuretijd een punt

OH Leuven heeft op tweede kerstdag tegen Club Brugge op de valreep een 1-1-gelijkspel uit de brand gesleept. Nsingi maakte gelijk in minuut 94.

Na drie minuten spelen lag de wedstrijd even stil. Pletinckx was onzacht in aanraking gekomen met de elleboog van Jutgla en had verzorging nodig. Iets voor het kwartier viel de eerste kans uit de wedstrijd te noteren. Cojocaru had geen problemen met een kopbal van Sylla.

In het tweede kwartier van de eerste helft was er weinig tempo in het spel. Sowah vond met een centraal schot Cojocaru. Onze doelman duwde even later een knal van Jutgla weg. Aan de overkant hadden we het moeilijk om tot doelpogingen te komen.

Vlak voor de rust moesten we dan toch een tegendoelpunt slikken. Buchanan ging neer in de zestien na een duel met Mendyl. Na een VAR-interventie ging de bal op de stip. Bijna zat Cojocaru nog aan de strafschop van Jutgla, maar de 1-0-ruststand stond toch op het bord.

Meer gevaar in de tweede helft

Tamari kwam meteen na de pauze tussen de lijnen voor Thorsteinsson. In minuut 53 kregen we een geweldige kans om gelijk te maken. Een vrije trap van Kiyine kwam voor de voeten van Maertens en onze aanvoerder haalde in de volley uit. Mignolet duwde weg en Meijer haalde de herneming van Patris van de lijn.

We kwamen beter in de wedstrijd. De Norre kon trappen na een mooie combinatie, maar hij raakte de bal verkeerd. Club Brugge reageerde met een poging van Buchanan die Cojocaru makkelijk wist te stoppen.

Loon naar werken

Halverwege de tweede helft viel Nsingi in voor Malinov. Leuvens gevaar bleef even uit. Onyedica kon tweemaal van ver uithalen, maar Cojocaru verschalken lukte niet. Opnieuw konden we dreigen na een vrije trap van Kiyine. Ricca kon het leer net niet goed genoeg verlengen.

Even later weer een kans voor onze jongens. Nsingi probeerde het. De bal week af en viel bijna naast Mignolet binnen. Invaller Nusa trapte de 2-0 net naast. Tien minuten voor affluiten mochten Dom en Schrijvers nog invallen voor Patris en Kiyine. Cojocaru hield Jutgla in de slotfase van de 2-0.

In de absolute slotfase viel dan toch de gelijkmaker. Schrijvers trapte zeer hard en laag vanuit een schuine hoek. De bal viel voor de voeten van de goed gevolgde Nsingi en die duwde de 1-1 binnen.

Brys: "Juist resultaat"

“We moeten eerlijk zijn dat door de risico’s die we namen na de 1-0 we ook wel wat weggaven”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Er vielen twee heel goede mogelijkheden voor hen. Je moet dan wat geluk hebben dat daar geen doelpunt uit voortvloeit. We zijn er wel in blijven geloven en creëerden ook een aantal kansen. Uiteindelijk viel dat deugddoend en mooi doelpunt. Na de penalty die zij kregen was het, denk ik, een juist resultaat.”

“Je weet na wat er deze week gebeurd is bij hen dat zij furieus zouden starten. Dat is ook gebeurd. Wij hadden wat controle in het begin en dan hadden zij een twaalftal minuten waarin ze echt overrompelend waren. We hadden ons erop ingesteld dat we daar moesten doorkomen. Als die penalty niet werd gefloten dan waren we er goed doorgekomen.”

Alles of niets

“In de eerste helft was het defensief heel goed, maar kwamen we niet aan voetballen toe. Te snel trapten we de bal weg en dat is niet efficiënt natuurlijk. We konden slechts twee à drie keren in de omschakeling iets doen, maar voor de rest was het te snel balverlies en dan blijf je niet onder de druk uitkomen.”

“Door die achterstand moesten we zelf het spel gaan maken. In de eerste helft lukte dat niet. Het is ook een beetje een mentale kwestie, maar in de tweede helft gingen zij wat teren op hun voorsprong en moesten wij risico’s nemen. Dat was het grote verschil tussen beide helften.”

“Na de pauze hebben we meer geprobeerd en met de inbreng van een tweede spits was het alles of niets. Het is dan mooi dat je dat punt nog pakt”, besluit Brys.

Koop je abonnement