A-Team

Nieuwe uitdaging voor Charai

Assistent-coach Issame Charai (40) verlaat OH Leuven en gaat na de competitiewedstrijd tegen Seraing aan de slag bij de Marokkaanse voetbalbond. Charai wordt er bondscoach van de nationale U23 ploeg. Issame Charai kwam in juni 2020 samen met hoofdcoach Marc Brys naar OH Leuven.

Charai voetbalde zelf voor Berchem (onder coach Marc Brys), Lierse, KV Mechelen, STVV, KVK Tienen en Verbroedering Geel waar hij in 2012 zijn voetbalschoenen aan de haak hing. Hij werd meteen assistent-coach van Marc Brys bij Al-Faisaly FC in Saudi-Arabië. Ze werkten erna ook nog samen bij Beerschot en STVV.

OH Leuven dankt Issame voor de inzet en gepassioneerde werkijver de afgelopen 2,5 seizoenen en wenst hem alle succes met zijn nieuwe uitdaging!

Peter Willems: “We zijn fier als club dat de Marokkaanse voetbalbond het talent in onze club erkent maar verliezen natuurlijk ook een waardevol lid van onze technische staf. We gunnen Issame deze nieuwe stap in zijn carrière en wensen hem het allerbeste toe. We zullen de komende weken gebruiken om met ons sportief team zijn opvolging te bekijken.”

Marc Brys: “Ik ben enorm trots op de kans die Issame krijgt, maar ik zal hem uiteraard heel hard missen. We kennen elkaar al lang en werken al meer dan 10 jaar intensief samen. We hebben in die jaren lief en leed gedeeld en daar ben ik dankbaar voor. Ik heb Issame in die periode zien evolueren tot de persoon die hij vandaag is. Ik gun hem absoluut deze mooie opportuniteit. Het is een nieuwe stap is in zijn carrière en meteen op internationaal niveau.”

Ondertussen werd met Sven Swinnen (47) de ideale opvolger gevonden. Swinnen brengt een pak ervaring mee naar Leuven die hij voornamelijk opdeed bij KV Mechelen. Hij was er eerst actief als jeugdcoach bij zowat alle jeugdteams van de U9 tot en met de U21. Sinds 2012 maakte Swinnen deel uit van de technische staf van de A-kern, eerst 3 jaar als performance en physical coach, nadien als assistent-coach. Hij was ook enkele keren ad interim hoofdcoach, onder andere in de wedstrijd OH Leuven-KV Mechelen in december 2020 toen Wouter Vrancken out was met een corona besmetting. Sven was ook jarenlang lesgever aan de trainersschool voor het UEFA-A diploma.

Koop je abonnement