A-Team

Nieuwe centrale verdediger voor OH Leuven

De 27-jarige centrale verdediger Hasan Kuruçay heeft een contract van één seizoen, met een optie voor een extra seizoen, getekend bij OH Leuven.

Hasan Kuruçay is een Deense Turk die de voorbije seizoenen uitkwam voor Eintracht Braunschweig, een club uit de Duitse tweede klasse. Hier was Kuruçay een vaste waarde centraal in de verdediging. Vorig seizoen speelde hij 28 wedstrijden voor de Duitse club, waarin hij ook vier doelpunten scoorde. Hiervoor was de verdediger actief bij clubs in Denemarken, Turkije en Noorwegen. Kuruçay speelde ook voor de Turkse nationale ploeg in de jeugdcategorieën. Sinds de zomer was Kuruçay een vrije speler, hij tekent een contract van één seizoen bij OH Leuven, met een optie voor een extra seizoen.

CEO Frédéric Van den Steen is tevreden met de laatste transfer van deze drukke transferzomer. “Door het tijdelijk wegvallen van Ewoud vonden we het nodig om nog versterking aan te trekken centraal in de verdediging. Met Hasan vonden we een speler die perfect past in het profiel dat we voor ogen hadden. Het is een karakterspeler met veel defensieve kwaliteiten, waardoor we ook in de verdediging heel flexibel worden,” besluit Van den Steen.

Koop je abonnement