A-Team

Meteen aan het feest in eigen huis

OH Leuven heeft zaterdagavond een hele mooie 3-1-overwinning geboekt tegen Genk in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Maziz, Vlietinck en Thorsteinsson maakten de drie knappe Leuvense doelpunten. We trappen zo het seizoen 2024-2025 af met een sterke 4 op 6.

Nieuwe aanwinst Birger Verstraete stond voor het eerst in de basis, waardoor Banzuzi op de bank begon. Vlietinck verving dan weer Suphanat. We begonnen scherp aan de wedstrijd. Na balverovering van Verstraete vond Maziz al na twee minuten het zijnet. Genk reageerde via een kopbal van Tolu.

Halfweg de eerste helft klommen we verdiend op voorsprong. We zetten de verdediging van Genk stevig onder druk. Maertens legde prima achteruit tot bij Maziz en die trapte de 1-0 simpel in doel. Een doelpunt dat vertrouwen gaf, want we bleven komen. Penders moest zich helemaal strekken om een knal van N’Dri in hoekschop te duwen.

Nog voor de rust wisten we de voorsprong uit te diepen. Pletinckx stuurde Vlietinck diep en vanuit een scherpe hoek werkte die prima af. Tolu kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar 2-0 was de ruststand nadat ook nog een poging van Schrijvers net naast ging.

Eerste minuten voor Ikwuemesi

Meteen opschudding na de pauze. N’Dri leek er na een knappe actie 3-0 van te maken. Scheidsrechter De Cremer werd echter naar het scherm geroepen en oordeelde dat Vlietinck voorafgaand aan het doelpunt een fout had gemaakt. Niet veel later had Leysen een goede redding in huis en werd een doelpunt van de bezoekers afgekeurd voor buitenspel.

Banzuzi kwam vlak voor het uur tussen de lijnen voor Maziz. Tolu maakte twee minuten later dan toch de 2-1. Het signaal voor coach Garcia om Thorsteinsson en debutant Ikwuemesi in te brengen voor Maertens en Vlietinck.

Kers op de taart

We moesten even achteruit, maar hielden prima stand. Osifo en Balikwisha mochten het Leuvens kwartiertje nog volmaken in plaats van Verstraete en Mendyl.

Op het juiste moment legden we de wedstrijd in een definitieve plooi. Balikwisha vond Penders op zijn weg, in de herneming trof Schrijvers de lat, maar nog was het niet gedaan. Osifo volgde goed, bracht voor en Thorsteinsson tikte van heel dichtbij binnen.

Derde keer goede keer dus en zo pakten we in onze eerste thuiswedstrijd onze eerste driepunter en op wat een manier. Onze trouwe supporters kregen een swingend elftal te zien. Een vier op zes is een prima rapport na twee speeldagen en smaakt zeker naar meer.

Vlietinck: “Fantastische wedstrijd”

Thibault Vlietinck vierde zijn terugkeer met een knap en belangrijk doelpunt. “Pletinckx gaf een heel mooie bal”, klonk het na afloop. “Ik dacht eerst dat het buitenspel was, maar het was een heel mooie goal. Ik ben heel tevreden.”

“Het was een fantastische wedstrijd van onze kant. In de eerste helft zetten we Genk volledig vast. Ik denk dat Genk niet wist wat er gebeurde: goeie pressing, 2-0. Het had 3-0 of 4-0 kunnen zijn.”

“In de tweede helft begon Genk te komen, maar we hielden goed stand. Dit was een oververdiende overwinning. We hebben de kwaliteiten en dat kwam er vandaag uit. De coach houdt van mooi voetbal. Als we op dit elan voortdoen, kijken we een mooi seizoen tegemoet.”