A-Team

Marc Brys: “We gaan naar Sclessin om te winnen”

OH Leuven gaat op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij Standard Luik. Coach Marc Brys kijkt vooruit naar de wedstrijd tegen de Luikenaars.

Na een knappe zes op zes tegen Kortrijk en Westerlo, verloor OH Leuven op het veld van Antwerp en ook thuis tegen Club Brugge pakten de jongens van Marc Brys geen punten. “De nederlaag tegen Club Brugge is toch aangekomen in de spelersgroep. Het was een zware nederlaag, maar we hebben vooral in onze eigen voet geschoten. Het is jammer dat je tegen Club Brugge de doelpunten zo wegschenkt. Dat hypothekeert je hele wedstrijd. Want over het algemeen was het eigenlijk niet zo slecht, ondanks de perceptie na de wedstrijd. Maar dat ligt achter ons. Nu kijken we vooruit naar Standard.”

OH Leuven telt nu zes punten. De tegenstander van zondag heeft er vier. Tegen Standard Luik hoopt Brys opnieuw aan te knopen met een overwinning, maar de coach beseft dat het geen makkelijke opdracht wordt. “Standard is en blijft een traditieclub. Er is ook een groot verschil tussen Standard thuis en op verplaatsing. Het is niet evident om daar te gaan winnen. We spelen in een stadion vol met zeer felle supporters die heel veel lawaai kunnen maken. Vooral voor de nieuwe jongens kan het misschien indrukwekkend zijn, maar we gaan ons zeker niet laten doen. We gaan naar Sclessin om te winnen.”

Coach Marc Brys kan op uitzondering van de langdurig geblesseerden Mandela Keita en Siebe Schrijvers rekenen op een volledig fitte kern.

Koop je abonnement