A-Team

Marc Brys: “Lessen getrokken uit de vorige wedstrijd”

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar staat voor de deur. Op zondag 8 januari ontvangt OH Leuven om 21u KV Kortrijk in het King Power at Den Dreef Stadion. Coach Marc Brys heeft lessen getrokken uit de vorige wedstrijd tegen de Kerels.

Nog geen tickets?

Koop hier

“We voetbalden nog maar enkele weken geleden tegen KV Kortrijk,” opent de Leuvense oefenmeester. “We kennen ze ondertussen en we weten hoe het team speelt. Tegen KRC Genk bevestigden ze met een knappe overwinning nog eens hun goede vorm. Maar wij hebben ook lessen getrokken uit de vorige wedstrijd. We analyseerden wat goed was en wat niet goed was. Een revanche verwacht ik niet echt, want het zijn twee verschillende competities.”

De feestdagen zijn ondertussen voorbij, maar veel feesten zat er niet in voor de jongens van Marc Brys. “Op tweede kerstdag speelden we tegen Club Brugge. Na drie dagen vrijaf zijn we opnieuw hard beginnen trainen. Deze week was het eerder tactisch om ons goed voor te bereiden op de komst van KV Kortrijk. Wat voor wedstrijd ik verwacht? Een wedstrijd met veel strijd en intensiteit. En twee teams die allebei gaan voor de drie punten.”

Coach Marc Brys kan niet rekenen Jon Thorsteinsson (geelgeschorst) en Milan Taildeman (geblesseerd). Ook Hamza Mendyl is er niet bij. De Disciplinaire Raad schorst de verdediger voor één wedstrijd effectief en twee wedstrijden voorwaardelijk na zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen KV Kortrijk.

Koop je abonnement