A-Team

Knappe 0-2-overwinning op het veld van Kortrijk

OH Leuven is prima aan het nieuwe seizoen begonnen. Doelpunten van kapitein Mathieu Maertens en Mousa Tamari zorgden ervoor dat we met 0-2 aan het langste eind trokken op bezoek bij Kortrijk.

Kortrijk begon het best aan de wedstrijd. Messaoudi trapte al na twee minuten voorlangs. De reactie van onze jongens kwam er meteen. Tamari vond de handen van thuisdoelman Illic. 

Iets na het kwartier had onze doelman Cojocaru een mooie redding in huis op een knal van Mbayo. Aan de overkant kreeg Thorsteinsson de beste Leuvense kans voor de rust. Tamari bracht goed voor en in één tijd trapte Thorsteinsson over. Enkele minuten later probeerde Holzhauser het zonder succes. Het tempo verwaterde en zo vielen er voor de rust er geen doelpunten.

Beter OH Leuven na de pauze

We begonnen scherp aan de tweede helft. Holzhauser liet zich meteen opmerken met een schot en een goede vrije trap. Zes minuten na de pauze haalde Thorsteinsson uit. Onze IJslandse nieuwkomer zag de 0-1 tegen de paal vliegen.

Onze jongens bleven komen. Twintig minuten voor affluiten belandde een mooie volley van Maertens in de handen van Illic. Geen erg, want twee minuten later was het wel raak voor onze aanvoerder die een voorzet van Patris heerlijk tegen de touwen knalde.

Holzhauser liet in de slotfase nog de 0-2 liggen, maar in de blessuretijd was het dan toch raak. Tamari vertrok vanop eigen helft en liet alles en iedereen achter om de 0-2-eindstand vast te leggen.

Brys: "Eerste doelpunt heeft verlossend gewerkt"

“De wedstrijd is makkelijk te verdelen”, opent Marc Brys zijn analyse. “Wij hebben het in het eerste halfuur moeilijk gehad. Onze opbouw was te onrustig en we slaagden er niet in om van daaruit een aanval op te bouwen. De tegenstander speelde daar uiteraard ook een rol in door op een gezonde agressieve manier de druk te veroorzaken.”

“Het was de openingswedstrijd en ik denk dat de zenuwen ons wel wat parten hebben gespeeld in de loop van de eerste helft. Het laatste kwartier herstelden we ons en kwamen we beter in ons spel en gingen eindelijk tot voetballen over. Het vertrouwen groeit dan uiteraard vanzelf.”

“In de tweede helft deden we hetzelfde, maar aan een hogere snelheid. Ik denk niet dat wij gigantisch veel en grote kansen hebben gecreëerd. We hadden wel heel veel overwicht en veel dreiging. Het eerste doelpunt heeft verlossend gewerkt. We bleven voetballen en op basis van ons spel in de tweede helft verdienden we de overwinning.”

Koop je abonnement