Club

Joël Schingtienne vertrekt bij OH Leuven

De 22-jarige centrale verdediger Joël Schingtienne maakt een mooie transfer naar de Serie A. Schingtienne tekent een contract bij Venezia FC.

Joël Schingtienne kwam in 2018 over van de provinciale jeugdwerking van RSC Anderlecht. De centrale verdediger doorliep verder de jeugdreeksen bij OH Leuven en tekende in 2022 zijn eerste profcontract bij de club. Zijn debuut bij het eerste elftal maakte hij op 15 april 2023 op het veld van KV Oostende. Vorig jaar werd Schingtienne een vaste waarde in de Leuvense verdediging en ook dit seizoen miste de jonge Belg geen minuut. Schingtienne versiert nu een mooie transfer naar de Serie A. Hij gaat Richie Sagrado achterna en tekent bij de Italiaanse cultclub Venezia FC.

CEO Frédéric Van den Steen is fier om met Joël Schingtienne opnieuw een jeugdproduct een mooie stap te zien maken naar de Serie A. “Joël heeft een atypisch parcours als voetballer afgelegd. Hij begon pas laat met voetballen, maar de laatste jaren kwam zijn enorme potentieel bovendrijven. De speler voelde zich klaar om deze stap te zetten en wij zijn als club heel blij en trots hier te kunnen aan meewerken. Het is opnieuw een bewijs dat onze Banqup Academy bijzonder sterk werk levert. We wisten dat er interesse was voor Schingtienne en met de transfers van Tsoungui en Ominami hebben we dan ook snel geschakeld. We wensen Joël alle succes toe in zijn verdere carrière,” besluit Van den Steen.

Koop je abonnement