fbpx
Women

Geen titel voor OH Leuven Women na verlies in topper tegen RSCA

OH Leuven Women trok zaterdagnamiddag aan het kortste eind tegen RSCA. Ondanks heel wat mogelijkheden gingen we met 1-2 de boot in en zo kroonde Anderlecht zich tot kampioen.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor onze dames. Wijnants trapte de bezoekers al binnen de minuut op voorsprong. Even later kon Evrard Thornton van de 0-2 houden. We reageerden op het kwartier via Janssens.

In het laatste kwartier van de eerste helft namen we het heft volledig in handen. Detruyer vond Odeurs op haar weg. Aan de overkant stopte Evrard een poging van Wijnants. Nog tweemaal Leuvense dreiging voor de rust. Detruyer mikte tegen de hakken van Van Kerkhoven en Buabadi verhinderde Janssens net genoeg om de bordjes niet in evenwicht te hangen.

Deksel op de neus

Na de pauze was het even wachten op doelgevaar. Vlak voor het uur kreeg Detruyer een grote kans. Na een mooi een-tweetje met Janssens kon ze van dichtbij uithalen, maar trapte over. Het doelpunt viel vier minuten later aan de overzijde. Wijnants bediende Jacobs en die legde de 0-2 voorbij Evrard. Een koude douche.

Janssens had al snel de aansluitingstreffer aan de voet, maar Odeurs verschalken, lukte niet. In de volgende actie kwam Van Kerkhoven dicht bij de 1-2. Tien minuten voor affluiten viel dat doelpunt toch. Een scherpe voorzet van Detruyer richting Van Kerkhoven werd niet meer aangeraakt en ging zo via de paal in doel. We zetten nog alles op alles, maar de 2-2 kwam er niet meer. Anderlecht loopt zo zeven punten uit met nog slechts twee wedstrijden te spelen en heeft de titel op zak.

Doelpunten: 1′ Wijnants (0-1), 61′ Jacobs (0-2), 79′ Detruyer (1-2).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Mertens, Janssens, Detruyer, Eurlings, Ampoorter (64′ Van Dijk), Van Belle, Cranshoff (64′ Van Schoonhoven), Veefkind.

Coenraets: "De klap is groot"

“Wanneer je na anderhalve minuut een achterstand moet inhalen, dan sta je voor een lastige klus”, doet coach Jimmy Coenraets het verhaal. “Het openingskwartier was voornamelijk voor Anderlecht. Hierna wisten we ons in de wedstrijd te werken en hadden we volgens mij ook een paar kansen op de gelijkmaker.”

“Na de rust zag ik hetzelfde wedstrijdbeeld: kansen maar geen doelpunt. Op de eerste counter van Anderlecht was het wel raak. We konden nog aansluiten door een doelpunt van Detruyer, maar dat kwam te laat. Gezien het wedstrijdbeeld, zat er meer in dan een nederlaag. We hadden voldoende kansen, meer zelfs dan Anderlecht, om de wedstrijd naar ons te trekken. We zien echter al gedurende de hele play-offs dat dat niet lukt.”

“De klap is groot. Ik denk dat de verwachtingen anders lagen dan het huidige resultaat. De volgende paar weken gaan van pas komen om een juiste evaluatie te maken van ons seizoen en daaruit conclusies te trekken. Er zijn genoeg voetbalkenners binnen de club om de vinger op de wonde te leggen, denk ik. De twee komende wedstrijden zijn mentaal moeilijk, want er is niets meer om voor te spelen, maar ik reken op de groep om positief af te sluiten”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement