fbpx
Women

Coach Jimmy Coenraets blikt vooruit op seizoen OH Leuven Women: “De groep is hongerig”

Zaterdag opent OH Leuven Women de Scooore Super League op het veld van KAA Gent Ladies. Coach Jimmy Coenraets blikt nog eens terug op de transferperiode en de voorbereiding en kijkt vooruit naar het seizoen dat voor de deur staat.

“We hebben geen evidente voorbereiding achter de rug,” opent coach Coenraets. “Door omstandigheden konden we maar een heel korte periode werken met een volledige kern. We zijn bijzonder fier dat we als club zoveel speelsters mochten afvaardigen op het EK, maar daardoor ben je hen wel een hele tijd kwijt. Onze eerste oefenwedstrijd tegen Twente was niet goed, maar toen waren we gewoon nog niet klaar. Nadien heb ik in de wedstrijden tegen PSV, ADO Den Haag en Leicester City veel goede zaken gezien.”

OH Leuven Women trok met de hele kern op stage naar onze zusterclub in Engeland. Een bijzonder leerrijke ervaring. “Met deze stage wilden we aan onze meisjes tonen waarvoor ze aan het werken zijn en wat de mogelijkheden zijn. De faciliteiten en omkadering in Leicester zijn ongelooflijk. We hebben dan ook veel en goed getraind. Daarnaast leef je tijdens een stage 24 uur op 24 samen met elkaar. De ideale manier om aan teambuilding te doen en een hechte groep te vormen,” aldus Jimmy Coenraets.

OH Leuven Women deed in het tussenseizoen heel wat transfers. Coenraets mocht maar liefst vijf nieuwe speelsters aan zijn kern toevoegen: nationale doelvrouw Nicky Evrard en Shari Van Belle van Gent Ladies, Red Flame Ella Van Kerkhoven van Anderlecht, middenveldster Nurija Van Schoonhoven van Twente en de jonge Nikée van Dijk van Heerenveen. “We hebben een analyse gemaakt van het vorige seizoen en zijn op zoek gegaan naar speelsters met bepaalde profielen en kwaliteiten die we nog niet in onze kern hadden. We zijn ook bewust in Nederland gaan zoeken om andere type speelsters te vinden dan hier in België. Beide Nederlandse transfers zijn dames met een vrij direct spel alsook een tikkeltje gezonde arrogantie dat de groep ten goede komt. Ik kijk uit naar hun eerste speelminuten.”

Veel nieuwe speelsters voor OH Leuven Women, maar ook enkele vertrekkers. Waaronder Lenie Onzia. “Op het moment dat Lenie stopt zijn er verschillende zaken die je moet vervangen. Langs de ene kant een middenveldster, maar ook een kapitein en een schat aan ervaring binnen de club. We hebben met Sari Kees een nieuwe kapitein, maar er zijn nog speelsters die het voortouw kunnen nemen. De verantwoordelijkheden liggen nu iets meer verdeeld ten opzichte van vorig jaar. Ook op het middenveld zijn er genoeg meisjes die klaar staan om haar plaats in te nemen,” stelt Coenraets gerust.

Vorig seizoen stond OH Leuven Women lange tijd op kop van het klassement, maar in de laatste rechte lijn werd RSCA Women alsnog kampioen. “Wij hebben vorig jaar heel erg hard ingezet op de competitie, maar uiteindelijk speel je elke wedstrijd maar voor anderhalf punt. Tijdens de play-offs wordt de competitie beslist en dan zag je dat Anderlecht mentaal en fysiek nog frisser was. Maar we hebben hier als club uit geleerd. De groep is hongerig, heeft meer kwaliteit dan vorig jaar en is alweer een jaartje ouder. Alles is aanwezig om beter te doen dan vorig seizoen,” besluit een strijdvaardige Jimmy Coenraets.

Koop je abonnement