U23

Beloften gaan onderuit tegen Gent

Onze beloften hebben geen vervolg kunnen breien aan hun knappe negen op negen. Maandagavond verloren de manschappen van coach Eddy Vanhemel met 3-0 op bezoek bij Gent. “3-0 was te zwaar. We hebben onszelf tekort gedaan.”

Beide ploegen kozen voor een goede organisatie. De eerste mogelijkheden kwamen er vanaf de linkerflank. Zowel thuisdoelman De Schrevel als onze Sels werden niet in de problemen gebracht. Acquah probeerde het na tien minuten spelen vanaf zo’n 20 meter. Zijn afstandsschot ging via de dwarsligger over. Voor de rust vielen er geen doelpunten te noteren.

Na de pauze kregen we een hele grote kans om de score te openen. Acquah stuurde Krawczyk het straatje in. Onze aanvaller kreeg het leer echter niet in doel. Tot overmaat van ramp slikten we op de tegenaanval de 1-0 van Fofana. Tien minuten later maakte Stevens er 2-0 van en enkele minuten voor affluiten legde Salah de 3-0-eindstand vast.

“Als je de wedstrijd bekijkt dan is Gent na 90 minuten de verdiende winnaar”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “Tot aan minuut 65 was er eigenlijk niets aan de hand. De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen hadden wat mogelijkheden, maar ik vond beide organisaties goed staan. Tactisch goed spel.”

“In de 65ste minuut kwamen we alleen voor doel. Die kans misten we en in de tegenaanval maakte Gent de 1-0, dus in plaats van op voorsprong te komen, kwamen we in dezelfde fase op achterstand. In de laatste 25 minuten moesten we wel de wet van de sterkste ondergaan. Engagement, inzet, wil en organisatie waren allemaal prima. Wij hebben daar stappen ingezet, maar met de mogelijkheden die we kregen, hadden iets beter moeten omgaan.”

“Toen het 1-0 werd, brak de veer en dat is iets waar we deze week op moeten hameren. Het moet een wedstrijd blijven tot het einde. Door de 2-0 en de 3-0 weg te geven, was het geen wedstrijd meer. Als het 1-0 blijft dan kan je nog altijd de 1-1 maken. Met 1-0 verliezen daar had ik gezien de wedstrijd mee kunnen leven, maar 3-0 was te zwaar. We hebben onszelf tekort gedaan.”

“Het gaat dan niet alleen over mentale weerbaarheid, ook over leiderschap. Wie trekt het initiatief naar zich toe? Wie staat er op? Dat is nog een proces dat de jongens moeten ondergaan en heeft helemaal niets met slechte wil of kwaliteit te maken. Daar staan we in het teamproces en moeten we nog verdere stappen in zetten”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement