A-Team

1-1-gelijkspel tegen STVV

OH Leuven kreeg zaterdagavond STVV op bezoek. Onze jongens wisten een vroege achterstand na de rust nog uit te wissen, maar het winnende doelpunt kwam er niet meer.

Beide ploegen voerden één wissel door. Bij de bezoekers uit Sint-Truiden stond Bruno opnieuw aan de aftrap in plaats van Dumont. Onze coach Marc Brys bracht Tamari aan de aftrap voor Vlietinck. Twee mooie momenten voor de aanvang van de wedstrijd. Al onze jeugdspelers van U6 t.e.m. U13 vormden een gigantische slinger tegen pesten en doelvrouw Nicky Evrard mocht haar Gouden Schoen showen.

We begonnen echter niet goed aan de wedstrijd. Al na negen minuten opende Hayashi de score voor STVV. Het duurde tot halverwege de eerste helft vooraleer we meer kwamen opzetten. Doelgevaar leverde dat aanvankelijk niet op tot Tamari toch een keer kon uithalen, maar zijn knal ging over.

Wat volgde was een slotfase van de eerste helft met veel Leuvense kansen. Thorsteinsson kreeg als eerste een dot van een kans. Hij lobde doelman Schmidt, maar Janssens haalde de gelijkmaker van de lijn. In de rebound kon Patris net niet bij de bal. Nog twee keer OH Leuven voor de pauze. Schrijvers krulde een vrije trap net over en Patris liet een grote kans oog in oog met Schmidt liggen.

Snelle gelijkmaker na de rust

We trokken de lijn door in de tweede helft. De verdiende gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. In minuut 50 ging de bal op de stip nadat Teixeira Schrijvers onderuithaalde.  Thorsteinsson faalde niet en legde de elfmeter mooi weg in de rechterbenedenhoek.

STVV reageerde met een grote kans, maar Thorsteinsson kon een tweede tegendoelpunt voorkomen. Het signaal voor onze jongens om door te duwen. Nsingi haalde vanuit een moeilijke hoek hard uit op Schmidt en Gonzalez zorgde meteen na zijn invalbeurt voor gevaar. Thorsteinsson kon even later oprukken tot in de zestien, maar zijn voorzet vond geen ploegmaat.

We bleven komen. Gonzalez probeerde het na een voorzet van Tamari met een volley, maar Janssens lag in de weg. Ondanks aanhoudende Leuvense druk viel de 2-1 niet en moesten we tevreden zijn met een punt.

Brys: "We verliezen twee punten"

“In het eerste kwartier was het vooral het fysieke spel en de duelkracht dat Sint-Truiden aan de dag legde dat ons in de problemen gebracht heeft”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Aan het tegendoelpunt ging een rits fouten vooraf. Dat mag nooit vallen. Na maximum twintig minuten herstelden we dat. We brachten dan een veel gerichter en verticaler spel. Ik denk dat we twee geweldig grote kansen kregen in de eerste helft, die we niet afmaakten.”

“In de tweede helft hebben we dat verdergezet. We zijn dominant geweest. 67 procent balbezit, 592 passes tegenover 280 van de tegenstander. We verliezen hier twee punten en dat is nog maar eens het geval. Wat is de betekenis nog van complimenten over goed voetbal als je zoveel punten laat liggen.”

“We moeten dringend onze punten pakken waar we recht op hebben en moeten niet te veel zeuren over wat de omstandigheden kunnen zijn. De drang om te winnen moet groter. Het is jammer. We hebben gespeeld om dat te doen, maar we lieten te veel liggen om de drie punten thuis te houden”, besluit Brys.

Koop je abonnement