fbpx
A-Team

1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard

Vandaag stond de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. Onze jongens gingen deze keer tegen het Nederlandse Fortuna Sittard aan de bak. Geen Mandela Keita in de kern bij OH Leuven. Mandela liep een voetblessure op tegen Beerschot en zal enige tijd buiten strijd zijn. Bij Fortuna Sittard zat Sam Krawczyk, ex-U21 speler in de kern.

Sittard was het meest aanvallend in het eerste deel van de wedstrijd en dicteerde het spel. Het kwam echter niet tot grote kansen want er werd secuur verdedigd door onze jongens. Ook doelman Cojocaru moest een paar keer tussenkomen. Telkens OH Leuven wou uitbreken maakte Sittard een fout en legde zo de aanval stil. In de 12e minuut werd Tamari op snelheid weggestuurd. Hij werd foutief afgestopt door een Fortuna speler en scheidsrechter Wesli Decremer trok zonder aarzelen de gele kaart. Het sein voor de thuisploeg om het commando van de wedstrijd over te nemen. Tamari stuurde Nsingi diep. Nachon scoorde, maar stond randje buitenspel en zijn doelpunt werd afgekeurd.

Even later kwam de Sittard speler Tirpan hard in contact met zijn eigen doelman. Tirpan bleef even roerloos liggen en gedurende verschillende minuten werd verzorging toegebracht. De speler hervatte het spel opnieuw, maar enkele minuten later moest hij het veld alsnog verlaten. Net voor de rust kwam OH Leuven op voorsprong. Dom bediende Holzhauser net buiten de 16 meter en Rapha werkte beheerst af. De thuisploeg kreeg nog enkele schietkansen, maar de pogingen van Tamari en Maertens gingen naast.

Het spelbeeld van de tweede helft was anders. OH Leuven startte als meest offensieve van beide ploegen en creëerde kansen via Holzhauser en Nsingi. Aan de overkant maakte Fortuna echter tegen de gang van het spel in gelijk. De thuisploeg liet de moed niet zakken en ging op zoek naar het winnende doelpunt. Nsingi werd onterecht afgevlagd voor buitenspel en een vrije trap van Holzhauser werd knap gered door de bezoekende doelman. Beide teams voerden een groot aantal wissels door en dit had ook een impact op de kwaliteit van het spel. Met dit gelijkspel werd een intensieve week van fysieke opbouw afgesloten.

Koop je abonnement