A-Team

Birger Verstraete: “Ik had graag dit weekend al terug gespeeld”

Met 10 op 18 in de achterzak vat OH Leuven de interlandbreak aan. Samen met nieuwkomer Birger Verstraete blikten we terug op onze zeer goede start - we zijn nog steeds ongeslagen- van het seizoen.  

Op 10 juli raakte bekend dat de 30-jarige Birger Verstraete de overstap naar OH Leuven maakte (meer info). In de eerste competitiewedstrijd tegen Beerschot kwam de verdedigende middenvelder in minuut 68 het veld op. Coach Oscar Garcia bracht in de vijf wedstrijden die volgde Verstraete telkens aan de aftrap. Zo staat de teller na zes wedstrijden al op 452 speelminuten.

“Het is sowieso een positieve periode geweest, zowel voor mij persoonlijk als voor het team”, zegt Birger Verstraete. “De aanpassingsperiode is vrij vlot verlopen. Ik kan zeker niet klagen. We hebben een geweldige infrastructuur en er wordt heel professioneel gewerkt. Alles wat ik verwacht had, is al bevestigd geweest. Ik ben zeer tevreden, niet enkel over de punten die we al behaalden, maar ook over de manier waarop. We zijn op de goede weg.”

Twee overwinningen en vier gelijke spelen is de balans tot dusver. “Het is mooi, maar het had zeker meer kunnen zijn. 14 op 18 had zeker niet gestolen geweest. We hadden nog meer punten verdiend en dan kijk ik onder meer naar de eerste wedstrijd op Beerschot (0-0) en zeker ook naar de wedstrijd op Anderlecht (1-1). Maar ook tegen Cercle Brugge (1-1) en op Westerlo (1-1- hadden we de overwinning kunnen pakken. In alle wedstrijden maakten we al aanspraak op de overwinning en dan pakten we misschien met 10 op 18 zelfs nog te weinig punten.”

Ongeslagen reeks

Samen met Anderlecht, dat nog één wedstrijd moet inhalen, zijn we als enige ongeslagen na zes wedstrijden. “Ik moet zeggen dat het feit dat we ongeslagen zijn wel leeft bij mij. Het is iets waar je kracht en motivatie kunt uithalen. Die reeks willen we zo lang als mogelijk vasthouden. Met een gelijkspel blijf je ook ongeslagen, maar we willen natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden winnen.”

“Of de interlandbreak op een goed moment komt? Misschien niet, want we zitten in een goede flow. Ik had persoonlijk graag dit weekend al terug gespeeld. We krijgen nu wel extra dagen zodat de coach nog extra accenten kan leggen. Het loopt goed, maar er is zeker en vast nog progressiemarge.”

“We moeten het elke ploeg moeilijk kunnen maken”

Verstraete steekt de loftrompet op voor de Leuvense fans. “Het zijn echt gezellige en positieve supporters. De sfeer is telkens aangenaam. Je zag dat de mensen echt genoten hebben van onze wedstrijd tegen Standard. Ik denk dat ze tevreden zijn met wat ze momenteel te zien krijgen.”

“De flow die in de groep zit, vertaalt zich ook tijdens de wedstrijden. We willen de fans die naar het stadion komen eerst en vooral een goede avond bezorgen met aantrekkelijk voetbal. Daarom stappen we steeds het veld op met de nodige grinta zodat er niemand dit seizoen makkelijk komt winnen in Het King Power at Den Dreef stadion. We moeten het elke ploeg moeilijk kunnen maken.”

“Alles is aanwezig om er een goed seizoen van te maken”

Op zondag 15 september trekken we naar STVV en een week later krijgen we KV Kortrijk op bezoek. “Dat zijn hopelijk wedstrijden waarin we punten kunnen pakken. We willen graag klimmen in het klassement. Maar we moeten oppassen dat het geen valkuil wordt. We hebben al enkele grote ploegen het vuur aan de schenen gelegd en mogen nu niet denken omdat STVV onderaan staat dat we gaan winnen. We beseffen allemaal dat geen enkele wedstrijd makkelijk is.”

“We spelen elke wedstrijd om te winnen. We willen stevig zijn in de duels, genoeg intensiteit en grinta aan de dag brengen en dat in combinatie met goed voetbal. We hebben een goede kern en alles is aanwezig om er een goed seizoen van te maken. Je weet nooit waar het ons brengt.”

Koop je abonnement