A-Team

Birger Verstraete versterkt OH Leuven

De 30-jarige verdedigende middenvelder Birger Verstraete komt naar Leuven. Verstraete komt over van het Griekse Aris Saloniki en zal de komende seizoenen de kleuren van OH Leuven verdedigen.

Birger Verstraete is een verdedigende middenvelder met heel wat ervaring in binnen- en buitenland. Verstraete genoot zijn jeugdopleiding bij landskampioen Club Brugge, waar hij ook zijn debuut maakte op het hoogste niveau. Van Club Brugge ging hij naar KV Kortrijk waar Verstraete furore maakte op het middenveld en een transfer versierde naar KAA Gent. Na 2,5 seizoenen bij de Buffalo’s trok Verstraete naar het Duitse FC Köln.

Na één seizoen in Duitsland keerde de éénmalig international terug naar België om te voetballen voor Antwerp FC. In totaal kwam Verstraete 81 keer in actie voor de Great Old. Via KV Mechelen trok de middenvelder vorig seizoen naar Aris Saloniki waar hij met 29 wedstrijden titularis was en op een knappe vijfde plaats eindigde in de Griekse competitie. Nu tekent Birger Verstraete voor OH Leuven om het Leuvense middenveld te versterken de komende seizoenen.

CEO Frédéric Van den Steen is bijzonder gelukkig met de nieuwste aanwinst. “Birger Verstraete is een voetballer met veel ervaring, leiderschap en grinta. Hij brengt vuur in een ploeg. Daarnaast heeft hij ook voetballend vermogen en kan hij onze aanvallende spelers ontlasten en dus beter laten functioneren. Bovendien kent hij de Belgische competitie als zijn broekzak. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grote meerwaarde zal zijn voor onze jonge ploeg”, aldus de CEO.

Ook Birger Verstraete is gelukkig met zijn transfer naar OH Leuven. “Ik ben heel blij om hier te zijn. OH Leuven is een mooie club en ik kijk er echt naar uit om van start te gaan en mijn ploeggenoten te leren kennen. Daarom is het ideaal dat ik nog een groot deel van de stage kan afwerken. Mijn ambities?  Ik hoop de club met mijn leiderschap en ervaring te kunnen helpen om zeker beter te doen dan vorig jaar,” besluit de Belgische middenvelder.

Koop je abonnement