Scouting & trials

Wij willen met een open geest een zo breed mogelijk spectrum aan talentvolle voetbalspelers identificeren en aantrekken. Elk talent willen we helpen om zijn/haar potentieel maximaal te ontplooien. Als voetballer, atleet én persoon.
Wij willen hem/haar in een veilige, (kind)vriendelijke omgeving een onvergetelijke ervaring aanbieden die een positieve invloed heeft op zijn/haar verdere leven, ongeacht of hij/zij professioneel voetballer wordt of niet.

Hoe werkt de scouting en rekrutering bij de OHL Academy?
We hebben een netwerk van (jeugd)scouts die lokaal en nationaal voor onze club werken. Ze zoeken voornamelijk spelers van U6 tot U16, maar ook ouder (hoe hoger de leeftijdsgroep, hoe kleiner de kans op testtraining – maar het is zeker niet onmogelijk). Zodra een scout een speler heeft geïdentificeerd, stelt hij de Head of Scouting & Recruitment op de hoogte. Hij beslist vervolgens of de club doorgaat met de aanbeveling van de scout.

Zijn open testtrainingen mogelijk en hoe krijg ik een uitnodiging?
We organiseren geen open testtrainingen. We kijken altijd eerst naar spelers in hun lokale clubs voordat we ze uitnodigen voor testtrainingen. Voor de leeftijden U7-U12 voorzien we met OHL GO! een langdurig testprogramma. Dit bestaat uit drie à vier testtrainingen opgebouwd rond verschillende thema’s. Dit stelt ons in staat om spelers langer en diepgaander te testen en te beoordelen.

Hoe weet ik of een scout mij heeft gezien?
Misschien ga je dat nooit opmerken. Onze scouts dragen geen clubuitrusting omdat hun aanwezigheid onnodig druk kan zetten op spelers. Daardoor kunnen de spelers erg nerveus worden (dit geldt vooral voor jongere spelers) of veel harder proberen omdat ze denken dat iemand naar hen kijkt. Vooraleer we ouders van spelers benaderen, contacteren we bij voorkeur eerst hun club of trainer. Via de club kun je dus te weten komen of een scout jou heeft gezien.

Ik blijf clubs contacteren, maar ik word nooit uitgenodigd. Wat kan ik doen om gescout te worden?
Voetbal is enorm competitief. Uiteraard is talent vereist, maar ook veerkracht en vastberadenheid zijn nodig om succesvol te zijn. Sommige spelers worden vroeg opgemerkt en anderen ontwikkelen zich later. Blijf dus hard werken en blijf clubs op verschillende niveaus contacteren.Hoe hoger het niveau waarop je momenteel speelt, hoe groter de kans dat scouts je opmerken. Ook al ben je niet door ons uitgenodigd voor een testtraining, blijf proberen om in betere competities te spelen wanneer je kunt. Verlies de moed niet. En hoe ver je ook komt, doe het voor het plezier. Professionele erkenning mag een doel zijn, maar vooral een voorliefde voor het spel zal je voldoening geven, ongeacht de uitkomst!

Waar kan ik mijn gegevens achterlaten?

Vul jouw gegevens hieronder in. Vergeet niet dat we heel wat aanvragen ontvangen. We kunnen dus niet reageren op e-mails.

Koop je abonnement