King Power At Den Dreef

Het King Power at Den Dreef stadion is een voetbalstadion dat ligt op het grondgebied van Heverlee, een deelgemeente van de stad Leuven, vlak naast de ring rond Leuven.

Het vroegere stadion Den Dreef is het thuisstadion van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Ook de Belgian Red Flames en de Belgische U21 werken in dit stadion hun thuismatchen af. Het stadion, dat in de vroege jaren de naam Leuvens Sportcentrum droeg, grenst aan het Sportkot, het sportcomplex van de Katholieke Universiteit Leuven.

Eind 2015 werd gestart met het masterplan voor de uitbreiding van het stadion tot een capaciteit van 12.500 plaatsen. Voor de start van seizoen 2016/17 werd het stadion al uitgebreid tot een veiligheidscapaciteit van 9.809 plaatsen. In een later stadium zullen de tribunes achter doel vernieuwd worden zodat er op termijn een mooie, moderne voetbaltempel te vinden is tussen de Dijle en de Leuvense ring. De uitbouw van het stadion werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en Sport Vlaanderen.

Organisatie van de veiligheid:

Lees hier de principes inzake burgerrechtelijke uitsluiting.

Open brief aan alle supporters inzake veiligheid

De Voetbalcel stelde samen met de Belgische supportersfederatie, Pro League en KBVB een open brief op, gericht naar alle supporters. OH Leuven staat achter deze open brief.

Hospitality & Events

Koop je abonnement