A-Team

Zware nederlaag op bezoek bij AA Gent

OH Leuven heeft het seizoen niet op een positieve noot weten af te sluiten. Onze jongens gingen met 5-0 onderuit op het veld van AA Gent.

Coach Marc Brys koos voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor Romo en Ngawa in de plaats van Runarsson en Dewaest. Kuharevych kreeg opnieuw de voorkeur op Kaba. Bij AA Gent waren Odjidja en Okumu er niet bij. Bezus en Hanche-Olsen waren hun vervangers.

Gent begon het best aan de wedstrijd, maar toch gaven we weinig weg. Halverwege de eerste helft kreeg Kuharevych dé kans om onze jongens op voorsprong te brengen, maar dat lukte niet. Aan de overkant trapte Bezus naast en besloot Tissoudali in het zijnet. Vlak voor de rust was het toch raak voor Gent. De Sart knalde de 1-0 voorbij Romo.

Meteen na de rust maakte Tissoudali er na slecht inspelen van Romo 2-0 van. Op het uur greep coach Marc Brys in. Schrijvers en Kuharevych moesten naar de kant voor De Sart en Kaba.

Dat bracht echter geen zoden aan de dijk. Gent bleef de kansen opstapelen. In de slotfase gingen we nog helemaal kopje onder. Hjulsager liet Romo met een schicht kansloos. Tissoudali maakte zijn hattrick compleet door nog de 4-0 en 5-0 te maken. Telkens gaven we het te gemakkelijk weg.

“Gent begon met heel veel druk, waar wij heel slecht mee zijn omgegaan”, zegt coach Marc Brys. “Er was een klein beetje te weinig rust en durf. We verloren heel snel de bal. Je gaat dan rusten met 1-0 en is er nog altijd niks aan de hand. Je geeft dan het ene doelpunt na het andere weg.”

“Ik ben vooral ontgoocheld om het gebrek aan durf. Gent was op race om absoluut deze wedstrijd te winnen, ook om de bekerfinale voor te bereiden. Ik begrijp dat zij een snelheid hoger wilden spelen. Het is ongezien dat we dan zelf niet durfden voetballen. We steken daar heel veel tijd in.”

“Wat ik goed vond in de eerste helft is dat er vechtspirit, collectiviteit en homogeniteit waren. Na de 2-0 was er totaal geen weerstand meer en dat vind ik moeilijk om te accepteren”, besluit Brys.

Koop je abonnement