fbpx
A-Team

Zware nederlaag in Anderlecht

OH Leuven kon zaterdagavond in Anderlecht geen vervolg breien aan zijn goede start van de wedstrijd. Met een pareltje opende Misao de score, maar nog voor de rust draaide Anderlecht de rollen om. 5-1 was uiteindelijk de eindstand.

Zowel bij OH Leuven als bij Anderlecht vielen er geen wijzigingen te noteren. Coach Eddy Vanhemel moest na één minuut wel al noodgedwongen een wissel doorvoeren. Vlietinck moest met een blessure naar de kant. Dom was zijn vervanger.

We bleven niet getreurd achter en wisten bij de eerste kans al te scoren. Misao haalde heerlijk uit en liet doelman Schmeichel kansloos. Anderlecht reageerde met een kopbal van Dolberg. Iets voor het openingskwartier hing Dreyer met een knap afstandsschot de bordjes in evenwicht.

Het tempo in de wedstrijd bleef hoog. Dolberg vond nog een keer Prévot op zijn weg. Op het halfuur staken we opnieuw onze neus aan het venster. Maziz probeerde het in één tijd. Het begin van een betere Leuvense periode met ook een grote kans voor een goed werkende Nsingi.

Het doelpunt viel in het slot van de eerste helft aan de overkant. Dreyer bracht de bal scherp voor. Hazard liet de bal gaan en zo was Prévot kansloos.

Koude douche meteen na de rust

Maziz bleef met een blessure in de kleedkamer. Maertens was zijn vervanger. We kregen al na twee minuten een nieuwe dreun te verwerken. Na een vrije trap kopte Augustinsson door en Dolberg zette de 3-1 op het bord.

Anderlecht bleef komen. Augustinsson probeerde het vanop afstand zonder succes. In minuut 52 maakte Stroeykens er dan toch 4-1 van. We trachtten de rug de rechten, maar de thuisploeg hield de controle over de wedstrijd.

Iets na het uur kwam N’Dri de lichtgeblesseerde Mendyl vervangen. We gingen met nieuwe moed wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Braut Brunes legde goed klaar voor Maertens. Schmeichel bokste het leer weg.

Banzuzi viel nog in voor Schrijvers. Nadat we de bal achteraan niet weg kregen, zocht Dreyer zijn derde doelpunt. De bal spatte uiteen op de paal. Aan de overzijde liet Dom een knal noteren vanop afstand. Opnieuw duwde Schmeichel weg.

Uiteindelijk moesten we de kelk tot op de bodem ledigen. Dreyer wist alsnog zijn derde van de avond te maken en legde de 5-1-eindstand vast.

Vanhemel: "5-1 is te zwaar"

“Na de 0-1 was er niet dadelijk iets aan de hand”, doet coach Eddy Vanhemel het verhaal van de wedstrijd. “Zij kwamen dan terug tot 1-1 en ook dan bleven we rustig meedoen. Net voor de rust viel de 2-1 en heel snel na de rust de 3-1. Dan weet je dat het moeilijk wordt om dat resultaat nog neer te zetten.”

“We zijn tot het einde blijven knokken. Daar moeten we op verder werken. Die 5-1 is te zwaar. Maar goed, het is wat het is. Dit moeten we nu goed analyseren, de hoofden bij elkaar steken en verder werken.”

Vanhemel gaf ook meer duiding over de blessure van Vlietinck en Maziz. “Vlietinck zit met een serieuze blessure en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ik heb nog geen verdere details. Maziz zat met een kuitblessure, waardoor hij niet helemaal fit meer was.”

“Wat we kunnen verbeteren voor de komende wedstrijd? Ik denk dat wij gewoon op dezelfde elan moeten verdergaan en dezelfde energie en intensiteit in de wedstrijd moeten blijven stoppen. De zaken waarop we de komende week op kunnen werken moeten we zien bij te stellen en scherper te zetten.”