A-Team

Zware avond in Gent

OH Leuven heeft donderdagavond geen vuist kunnen maken op bezoek bij KAA Gent. Onze jongens gingen met 4-0 de boot in en blijven zo met een 1 op 24 achter.

Coach Oscar Garcia voerde één wissel door. Braut Brunes nam plaats op de bank, Miguel stond aan de aftrap. Bij Gent kwamen Lagae en Orban in de ploeg voor Nurio en Tissoudali.

De wedstrijd begon niet goed voor ons. Al na vier minuten kon Samoise aan de tweede paal een voorzet van Fofana binnenkoppen. Orban kreeg nog voor het kwartier twee grote kansen om de voorsprong van de thuisploeg te verdubbelen.

We hadden het moeilijk om een tegenaanval op te zetten. Iets na het openingskwartier wisten we wel te reageren met een kopbal van Banzuzi. Aan de overkant trof Cuypers de paal na een listig hakje. Nsingi probeerde het met een hard schot, maar vond het zijnet.

In het slot van de eerste helft had Leysen een dubbele parade in huis. Eerst op een kopbal van Kandouss en even later op een schot van De Sart. Zo gingen we rusten met een 1-0-achterstand.

Geen beterschap in de tweede helft

Garcia greep in en bracht meteen na de rust N’Dri en Maziz voor Mendyl en Banzuzi. Nsingi wist zich na 52 minuten goed door te zetten en ging na een duel met Watanabe en De Sart neer in de zestien. De bal ging echter niet op de stip.

Gent wist zijn eerste kans na de pauze te benutten. Fofana werd de ruimte in gestuurd en knalde – ondanks nog een goed terugkerende Schingtienne – het leer via de lat voorbij Leysen.

Thorsteinsson ging er meteen na de 2-0 af voor Braut Brunes. Na een mooie opbouw haalde Shlomo van ver uit met zijn rechter, net naast. Het doelpunt viel even later opnieuw aan de overkant. Cuypers kopte een vrije trap van dichtbij de 3-0 binnen.

Op een nieuwe stilstaande fase slikten we de 4-0. Watanabe knikte een hoekschop aan de eerste paal vrijstaand voorbij Leysen. Shlomo werd naar de kant gehaald voor Ngawa en ook Opoku mocht invallen voor Nsingi. Miguel probeerde de eerredder te maken, maar Roef pakte eenvoudig.

In de blessuretijd vond Maziz in de herneming nog de lat en liet Braut Brunes het na om een balverlies achteraan bij Gent af te straffen. 4-0 was uiteindelijk de eindstand.

Schrijvers: "Vanaf de eerste minuut kwamen we overal te laat"

“Alles begint met mentaliteit en passie en dat hebben we vandaag niet laten zien”, stelt kapitein Siebe Schrijvers na afloop. “Vanaf de eerste minuut kwamen we overal te laat. Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat we zo weinig motivatie toonden.”

“We waren ook veel te onrustig aan de bal, dan is het moeilijk om je spel te spelen. Technische fouten kunnen gebeuren, maar een gebrek aan mentaliteit zou nooit mogen. Dat is ook wat de trainer ons net vertelde.”

“We hebben daarnet al een goed gesprek gehad in de kleedkamer: iedereen moet eens in de spiegel kijken en zich afvragen of we zo wel verder willen doen. We beseffen alvast dat de volgende wedstrijd tegen Eupen zeer belangrijk is.”