fbpx
A-Team

Zege tegen Genk na late goal van Pletinckx

OH Leuven heeft woensdagavond een deugddoende driepunter geboekt tegen KRC Genk (2-1). Onze jongens wisten in de tweede helft een achterstand nog helemaal om te buigen. Schrijvers en Pletinckx maakten de doelpunten.

Coach Oscar Garcia bracht Nsingi, Dom en Sagrado aan de aftrap voor de geschorste Banzuzi, Maertens en N’Dri. Bij Genk maakte nieuwkomer Sobol zijn debuut en mocht Tolu aan de wedstrijd beginnen.

De eerste helft had niet veel om het lijf. Het spel lag meteen even stil nadat Fadera zich verstapte. Genk eiste de bal op, maar verder dan hoekschoppen kwamen de bezoekers aanvankelijk niet.

Halfweg de eerste periode kreeg Genk via Tolu een grote kans. Zijn kopbal ging van dichtbij over. Vijf minuten later beletten Pletinckx en Leysen dat Tolu er 0-1 van kon maken.

We reageerden met de beste kans van de eerste helft. Maziz kreeg de bal prompt in de voeten en speelde Nsingi vrij. Onze aanvaller vergat het overtal uit te spelen en trapte naast. Verder viel er buiten enkele gele kaarten na opstootjes niets meer te melden.

Vroege opdoffer na de rust

We kwamen goed uit de kleedkamer. Sagrado kreeg na vijf minuten een grote kans. Met links haalde hij van in het zestienmetergebied hard uit, maar zijn poging ging net naast. Aan de overkant kwam Leysen goed uit om invaller Zeqiri af te stoppen.

Tien minuten ver in de tweede helft kwamen we toch op achterstand. Ricca werkte onder druk van Tolu de 0-1 in eigen doel. Meteen wisten we de rug te rechten en kwamen we opzetten via Nsingi. Onze aanvaller wilde een strafschop, maar kreeg die niet.

We bleven leuk voetbal op de mat leggen. Thorsteinsson zonderde Maziz af, die kapte zich goed vrij en trapte goed naar de korte hoek. Via Vandevoordt en de paal ging de bal in hoekschop.

Erop en erover

Vijf minuten na het uur viel Maertens in voor Thorsteinsson. Even later bracht Garcia ook Akimoto, N’Dri en Braut Brunes voor Miguel, Sagrado en Nsingi.

Maziz pakte in minuut 79 uit met een heerlijke dribbel. Galarza trok aan de noodrem en scheidsrechter Staessens legde terecht de bal op de stip. Aanvoerder Schrijvers nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de gelijkmaker tegen de touwen.

We gingen op zoek naar de overwinning. Bijna krulde Maziz de 2-1 voorbij Vandevoordt met een prima vrije trap. Onze middenvelder blesseerde zich daarbij wel en werd vervangen door Shlomo.

Schrijvers wilde een strafschop nadat hij door Zeqiri onderuit werd gelopen, maar een tweede elfmeter kwam er niet. Toch kwam de verdiende 2-1 er alsnog. Pletinckx knalde van dichtbij na een vrije trap het leer voorbij Vandevoordt. We hielden goed stand tot het laatste fluitsignaal.

Garcia: "Sterke wedstrijd", Schrijvers: "Vertrouwensboost"

“We hebben een sterke wedstrijd gespeeld, waarin we genoeg kansen creëerden om te scoren”, luidt de analyse van coach Oscar Garcia. “Genk kwam vooral met voorzetten, maar wij hebben heel goed verdedigd.”

“Ik ben zeer tevreden voor de spelers en de fans, want we werken hier hard voor. We waren er in de voorbije wedstrijden telkens dicht bij. Met 8 op 12 kunnen we tevreden zijn.”

“We wisten dat we ze konden pakken”, vult Schrijvers aan. “We hadden heel veel geloof, dat hebben we wel getoond. De penalty kwam op een goed moment. Dat we ons terug in match knokken, is knap.”

“We hebben ons honderd procent gesmeten. Deze vertrouwensboost hadden we wel nodig”, besluit Schrijvers.