A-Team

Xavier Mercier: “We lieten ons na de pauze te snel verrassen”

Een goede eerste helft tegen Union kreeg vrijdagavond geen vervolg. OH Leuven ging uiteindelijk met 1-4 onderuit. Aanvoerder Xavier Mercier geeft zijn analyse van de wedstrijd.

“De analyse is snel gemaakt: we maakten te veel defensieve fouten”, zegt Xavier Mercier. “We hadden de beste doelpuntenmaker uit de competitie tegenover ons en gaven te veel ruimte weg. Tegen zulke ploegen en spelers betaal je dat cash.”

“Hoe dat mogelijk is? Dat weet ik niet. We hebben er voor de match op gewerkt en wisten hoe we dat moesten counteren. Het is jammer, want ik denk dat we een aardige eerste helft speelden. We kwamen 1-0 voor en dan maakten zij die magnifieke gelijkmaker. We konden met 2-1 gaan rusten, maar de bal ging tegen de lat. Na de pauze lieten we ons te snel verrassen en kregen we te snel de doelpunten binnen.”

“De motivatie was er zeker. Mathematisch konden we ons nog kwalificeren voor play-off 2. We wilden winnen, maar deden daarvoor niet wat nodig was. De ontgoocheling was groot. Je verliest nooit graag met 1-4 in eigen huis. We wilden de fans die alweer talrijk aanwezig waren een overwinning schenken.”

“Doorheen het hele seizoen hebben we het goede en het minder goede afgewisseld. We waren niet constant en staan dan ook op onze plaats in het klassement. Wat er ons nog rest? We moeten strijdvaardig blijven en proberen de laatste drie wedstrijden te winnen”, besluit Mercier.

Koop je abonnement