A-Team

Xavier Mercier: “Na de 2-0 maakten we te veel fouten”

Door 5-0 te verliezen in en tegen AA Gent eindigde OH Leuven het seizoen met een domper. Aanvoerder Xavier Mercier geeft zijn analyse van de match en blikt ook terug op het afgelopen seizoen.

“We hadden zin om er een mooie wedstrijd van te maken”, zegt Xavier Mercier. “De eerste helft was volgens mij overwegend goed. Jammer genoeg slikten we op het einde een doelpunt. Dat sneed een beetje onze benen af.”

“Tijdens de rust hebben we goed gesproken. Iedereen wilde terug in de wedstrijd komen en de 1-0 zo lang als kon vasthouden. Door een fout van onze keeper pakten we te snel de 2-0. Daarna hebben we het een beetje laten begaan en maakten we te veel fouten. Dat betaal je cash.”

“We hebben ook goede wedstrijden gespeeld, maar sluiten het seizoen af met 2 op 21 en dat verdienden we niet. Het ontbrak ons zowel tegen Antwerp als tegen Gent aan efficiëntie. Ik denk dat dat een beetje het probleem gedurende het hele seizoen was. We moeten nu rusten en dan rustig de analyse van het seizoen maken.”

“Welk gevoel ik overhoud na dit seizoen? Dit seizoen heb ik in vergelijking met vorig seizoen wel meer teleurstelling gekend. We verloren wedstrijden op sleutelmomenten. In het spel waren we beter dan vorig seizoen.”

“We hebben bij momenten mooie voetbal laten zien, maar we waren minder efficiënt en dat is de basis van het voetbal. Uiteindelijk eindigden we op dezelfde (elfde) plaats in het klassement.”

Mercier kreeg na de match ook de vraag of hij al weet wat zijn plannen voor volgend seizoen zijn. “Het is nog te vroeg om daarover te praten. Ik heb nog een jaar contract. Ik wil graag samenzitten met de club om te horen hoe hun project voor volgend seizoen eruit ziet”, besluit Mercier.

Koop je abonnement