Women

Women: topwedstrijd tegen KRC Genk Ladies

Afgelopen week wonnen onze dames met 1-3 van Club YLA. “Een eerste echte test”, zei coach Coenraets over die wedstrijd. Met KRC Genk Ladies wacht OH Leuven Women zaterdag om 19u een nieuwe te overwinnen klip. Genk volgt op zes punten van OH Leuven Women, dat nog steeds geen punten liet liggen dit seizoen.

Bij KRC Genk Ladies vinden we oude bekende Luna Vanzeir, die vorig jaar nog in het Leuvense shirt speelde. Afgelopen zomer realiseerde ze een transfer naar de Mijnstad. “Luna zal zeer gemotiveerd zijn om er iets van te maken tegen ons,” aldus Jimmy Coenraets. “Genk zit in een goede flow en speelt heel indrukwekkend de afgelopen tijd. Daar hebben spelers als Luna en Lisa Petry zeker aandeel in. Je ziet de hand van Brepoels daar ook echt terugkomen. Het is een ploeg met veel scorend vermogen.”

Marie Detruyer

Deze week maakte bondscoach Ives Serneels zijn selectie bekend voor de match van 12 november tegen Slovakije. Voor die wedstrijd zijn maar liefst zeven speelsters van OH Leuven Women geselecteerd: Nicky Evrard, Sari Kees, Amber Tysiak, Hannah Eurlings, Jill Janssens en Ella Van Kerkhoven waren er eerder al eens bij. De nieuwkomer deze keer is Marie Detruyer (18).

Coach Coenraets is natuurlijk trots op de vele internationals in zijn kern. “We zijn in veel leeftijdscategorieën goed vertegenwoordigd”, aldus Coenraets. “Naast de Red Flames spelen een aantal speelsters met de U23, U21, U19 mee. Ook bij de U17, die nu op stage zijn met het BOIC, zijn er weer wat Leuvense meisjes mee. Alles bij elkaar zijn dat ongeveer 20 spelers van onze A- en B-ploeg. Dat maakt me trots op onze werking en laat ook zien dat het vruchten afwerpt.”

“Wat de eerste selectie van Marie Detruyer betreft: ze heeft afgelopen jaar nog meer laten zien dat ze constante prestaties kan leveren. Tegen Charleroi kwam ze op het veld in de tweede helft en kantelde ze de wedstrijd onder haar aanvallende impulsen. Ze is nog heel jong en het feit dat ze nu al bij de Red Flames mag aansluiten, is iets waar zij heel fier op mag zijn. Door haar jeugdigheid zit er nog veel rek op haar spel en door de ervaring van verschillende Flames in buitenlandse competities, kan deze interlandperiode enkel maar een uitstekende leerkans zijn voor haar”, besluit de coach.

Praktisch

OH Leuven Women speelt op zaterdag 5 november om 19u tegen KRC Genk Ladies. De wedstrijd wordt zoals steeds afgewerkt op de Banqup Campus in Oud-Heverlee. Tickets zijn ter plekke aan de kassa beschikbaar.

Koop je abonnement