A-Team

Welkom Rapha!

Raphael Holzhauser (29) tekende vandaag een overeenkomst voor 2 seizoenen bij OH Leuven. De Oostenrijkse middenvelder komt transfervrij over van Beerschot.

Holzhauser werd opgeleid bij de Oostenrijkse topclub Rapid Wien, maar koos op jonge leeftijd al voor een overstap naar de Duitse Bundesliga waar hij actief was bij VFB Stuttgart en FC Augsburg. Hij speelde 36 wedstrijden in de Duitse topklasse. In 2014 keerde Rapha terug naar zijn geboorteland en tekende een overeenkomst voor Austria Wien. In 146 wedstrijden voor Austria scoorde Rapha 29 doelpunten en gaf hij 33 assists. Na een korte doortocht bij het Zwitserse Grasshoppers Zürich tekende Holzhauser in 2019 voor Beerschot. De statistieken zijn bij de Antwerpse club zowaar nog indrukwekkender met 27 doelpunten en 32 assists in 98 wedstrijden.

Rapha greep net naast de Gouden Schoen van 2020. Enkel toenmalig winnaar Lior Refaelov haalde meer punten dan Holzhauser. De linksvoetige middenvelder doorliep ook alle nationale jeugdreeksen in Oostenrijk en heeft 2 selecties voor het A elftal van Oostenrijk op zak.

Coach Marc Brys: “Raphael Holzhauser is één van de beste voetballers op de Belgische velden en ik ben dan ook verheugd dat we iemand met dergelijke kwaliteit aan onze groep kunnen toevoegen. Hij bewees de afgelopen jaren consistent dat hij belangrijk en beslissend kan zijn.”

Koop je abonnement