A-Team

We verliezen met het kleinste verschil van tienkoppig KRC Genk

OH Leuven ging zaterdagavond met 0-1 de boot in tegen KRC Genk. Er zat zeker meer in, want we lieten heel wat mogelijkheden - onder meer een strafschop - onbenut.

Coach Marc Brys beloonde Kiyine en Gonzalez voor hun uitstekende invalbeurt tegen Zulte Waregem met een basisplaats. Verder stond Dom voor het eerst in de basis. Bij Genk stonden dezelfde elf namen die vorige week met 2-1 wonnen van Kortrijk aan de aftrap. Na vijf minuten kregen we dé kans om de score te openen. Gonzalez zette zich goed door en trapte naar doel, maar Cuesta blokte zijn schot af met de hand. De bal ging op de stip. Kiyine besloot echter te zwak, waardoor Vandevoordt de elfmeter makkelijk stopte.

Tien minuten later klom Genk op voorsprong. Cojocaru kon net niet voldoende bij een afstandsschot van Onuachu. We reageerden echter niet aangeslagen. Thorsteinsson en Kiyine probeerden het enkele minuten later zonder succes. De Leuvense druk hield aan. Een pogng van ver van Kiyine ging naast en De Norre vond Vandevoordt op zijn weg. In het laatste kwartier van de eerste helft moesten wat achteruit en ging onze druk liggen. Genk moest nog voor de pauze met tien verder na een rode kaart voor Preciado, die Thorsteinsson tegen de grond duwde.

Gelijkmaker blijft uit

Brys bracht Tamari meteen in na de pauze voor Thorsteinsson. We gingen vol op zoek naar de gelijkmaker. De Norre plaatste het leer over. Niet veel later kon Tamari uithalen na een vrije trap, maar Vandevoordt duwde de plaatsbal weg. Ook de volgende vrije trap leverde gevaar op. Tamari legde opzij voor Maertens, maar Vandevoordt verrassen lukte niet. Na het uur was het even wachten op doelpogingen. Via Dom staken we nog eens onze neus aan het venster. Vandevoordt had moeite met de pegel, maar in de rebound konden we niet scoren.

We bleven komen. Mendyl kwam oog in oog te staan met Vandevoordt, maar miste en er werd ook gevlagd – onterecht – voor buitenspel. Na samenspel tussen Maertens en De Norre, kon die laatste vijf minuten voor affluiten uithalen. Opnieuw stond Vandevoordt pal en zo bleven we met lege handen achter.

Brys: "Frustratie overheerst"

“Ik heb net de beelden bekeken en we kwamen aan twaalf kansen en dan was er ook nog de penaltyfase”, zegt coach Marc Brys. “We verdienden dus wel iets meer dan een nederlaag. Ook in de tweede helft zijn we verstandig blijven spelen. Het ging puur over efficiëntie. Als je aan twaalf kansen komt dan moet je eerst naar jezelf kijken, want er zal er altijd wel één of twee binnen moeten. Dat is gebeurd, jammer want de prestatie was goed.”

“Het was niet zo evident om twaalf kansen tegen Genk te creëren, maar het had wel interessant geweest als we er één of twee hadden gemaakt. We hebben een viertal spelers die de strafschop mogen nemen. Degene die zich het best voelt trapt. Kiyine heeft tijdens een vriendschappelijke wedstrijd al een strafschop getrapt. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en ik neem hem niets kwalijk.”

“Dat deze prestatie hoop moet geven? Er is vooral heel veel frustratie en die overheerst. Wij zijn heel ontgoocheld dat we hier geen punten pakten”, besluit Brys.

Koop je abonnement