fbpx
A-Team

We pakken punt mee uit Westerlo

OH Leuven raakte dinsdagavond niet verder dan een 1-1-gelijkspel op bezoek bij Westerlo. Aanvoerder Mathieu Maertens wiste na de rust het tegendoelpunt van Tagir uit. Daarna vielen er geen doelpunten meer.

Een wijziging in de basiself van coach Oscar Garcia. Mendyl verving Ricca. Bij Westerlo geen Bolat, maar Gillekens onder de lat. Onze ex-doelman zag al na twee minuten een volley van Maertens over zijn doel vliegen.

Iets na het kwartier staken we opnieuw onze neus aan het venster. Schrijvers verstuurde een heerlijke dieptepass op Thorsteinsson. Maertens duwde zijn voorzet tegen Gillekens. In de aanval die volgde, werd een knal van Maertens afgeblokt en de herneming van Thorsteinsson door Gillekens onschadelijk gemaakt.

We bleven komen. Schrijvers onderschepte de bal, ging op wandel en haalde uit, zonder succes. Het doelpunt viel ietwat tegen de gang van het spel in aan de overkant. Tagir kopte een hoekschop van Haspolat binnen.

Op het halfuur leek Braut Brunes gelijk te maken. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel. Even later probeerde Sagrado het in de draai, maar scoren lukte niet. De eerste helft eindigde met een vrije trap van Haspolat die door Leysen goed werd weggeduwd.

Bordjes in evenwicht na knappe gelijkmaker

Westerlo kwam het best uit de kleedkamer en kreeg meteen een kans via invaller Jordanov en Stassin. We reageerden met een vrije trap van Thorsteinsson die net over ging. Garcia wachtte niet lang en bracht Maziz voor Braut Brunes.

Het tempo ging even uit de wedstrijd en we moesten een kwartier wachten op nieuwe doelpogingen. Maziz probeerde het met een omhaal en even later haalde Thorsteinsson goed van ver uit. Aan de overzijde kopte Frigan over. De gelijkmaker viel in minuut 77 via een mooie aanval. Maziz stak heerlijk diep op Mendyl. Maertens tikte zijn voorzet goed voorbij Gillekens in doel.

We gingen op zoek naar meer en brachten Nsingi, Opoku en Misao voor Maertens, Banzuzi en Thorsteinsson. Bij zijn eerste actie botste Opoku hard met Gillekens en moest meteen weer naar de kant. Dom was zijn vervanger. Er kwamen nog zeven extra minuten, maar doelpunten bleven uit.

Schrijvers: “Teleurstelling overheerst”

“We trokken de lijn door van de voorbije weken”, stelde Siebe Schrijvers na afloop. “Het is zeer fijn voetballen en misschien verdienen we hier wel meer dan één puntje. Teleurstelling overheerst natuurlijk na de blessure van Opoku. Onmiddellijk zagen we dat het zeer ernstig was. Dan denk je niet meer aan voetballen.”

Koop je abonnement