fbpx
A-Team

We blijven in 1A na zege tegen KV Mechelen

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar OH Leuven deed zondagavond wat het moest. Onze jongens wonnen met 1-0 van KV Mechelen. Nachon Nsingi maakte in minuut 92 het enige doelpunt van de wedstrijd.

Coach Oscar Garcia bracht dezelfde elf van vorige week tegen Club Brugge aan de aftrap. Wel één wissel bij KV Mechelen. Garananga begon aan de wedstrijd in plaats van Walsh. We speelden de wedstrijd in onze nieuwe shirts.

Er zat meteen tempo in de wedstrijd, maar doelpogingen bleven even uit. Schrijvers wist zich na tien minuten goed door te zetten. Zijn scherpe voorzet werd in hoekschop verwerkt. Aan de overkant moest Leysen pas iets na het halfuur in actie komen. Onze doelman kon een kopballetje van Slimani eenvoudig plukken.

We reageerden met een snelle ingooi van Sagrado waardoor Maziz oog in oog met bezoekende doelman Coucke kwam. Een grote kans, maar hard uithalen lukte niet. Niet veel later was onze aanvallende middenvelder daar weer. Thorsteinsson bracht prima voor en Maziz zette er zijn hoofd tegen, maar de kopbal spatte uiteen tegen de paal.

De bevrijding valt helemaal in het slot

Leysen pakte meteen na de rust uit met een goede redding. Hij duwde een knal van Pflucke uit zijn kooi. Aan de overzijde kwam Thorsteinsson net te laat om een prima voorzet van Schrijvers in doel te verlengen.

De wedstrijd leek los te komen. Het leer kwam na een voorzet pardoes in de voeten van Mrabti. Zijn schot ging voorlangs. Een vrije trap van Maziz zoefde net naast de paal en een volley van Braut Brunes vond het doelkader niet.

Meteen ook de laatste actie van Braut Brunes, die werd vervangen door Opoku. We kwamen goed weg toen een kopbal van Slimani rakelings naast ging en Mrabti even later van dichtbij miste. Dom en Suphanat vielen twintig minuten in voor Thorsteinsson en Banzuzi.

De tijd tikte weg. Garcia greep in en bracht nog Nsingi en Mendyl voor Maziz en Sagrado. Nsingi pakte meteen uit met een kopballetje. In een superspannende slotfase ging het op en neer. De verlossing kwam in de slotminuut. Nsingi dribbelde naar binnen en knalde de 1-0 voorbij Coucke! Wat een ontlading!

Nsingi: "Dit is zo geweldig voor onze groep en onze club"

“Ongelofelijk. Ik heb er geen woorden voor, echt niet”, stelde doelpuntenmaker Nsingi Nachon na afloop. “Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar dit is zo geweldig voor onze groep en onze club.”

“We hebben de goal echt gezocht. We wisten de score in de andere matchen niet. We waren gewoon geconcentreerd op ons eigen spel. De drie punten pakken was nodig en dat is gelukt. Nu is het lastigste achter de rug en zullen we hard werken om competitief te zijn in de play-offs.”

“Zo’n ontlading heb ik nog niet meegemaakt”, vulde kapitein Siebe Schrijvers aan. “Dit is het mooiste verhaal dat we konden schrijven. Er zat enorm veel druk op en niemand had dit scenario durven te bedenken. Fantastisch!”