A-Team

We bekeren voort na strafschoppen in Knokke

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar OH Leuven wist woensdagavond Knokke in de Beker van België toch opzij te zetten. Zowel na 90 als 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Onze jongens wonnen uiteindelijk vlot de strafschoppenreeks (2-4).

Coach Oscar Garcia voerde enkele wijzigingen door. Zo stonden Leysen, Sagrado, Dom, Schingtienne, Pletinckx, Mendyl, Banzuzi, Maziz, N’Dri, Thorsteinsson en Nsingi aan de aftrap. Knokke nam de aanvangsfase voor zijn rekening. Wij konden daar enkel een schotje van Thorsteinsson in de handen van Goblet tegenover zetten.

Net voorbij halfweg de eerste helft klommen we op voorsprong. Nsingi hield de bal goed bij en vond Dom. Goblet had geen verhaal op zijn trap en zo stond de 0-1 op het bord.

Nog twee mogelijkheden voor de pauze. Maziz liet het na om onze voorsprong te verdubbelen. De knal van onze middenvelder ging net naast. Aan de overkant was het wel raak. Pieters knikte na een hoekschop de gelijkmaker binnen.

Geen doelpunten in de tweede helft

Garcia greep in en bracht Braut Brunes en Schrijvers voor Nsingi en Banzuzi. De eerste echte kans na de rust was voor de thuisploeg. Prudhomme besloot voorlangs. We reageerden met een pogingkje van Braut Brunes.

Schlomo viel iets na het uur in voor Dom. Het zorgde echter niet voor de nodige boost. Twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwamen we goed weg toen Jalloh vergat om het leer voorbij Leysen te duwen.

Opnieuw kwam de Leuvense reactie via Braut Brunes. Deze keer ging de knal van onze aanvaller naast. Holzhauser mocht nog invallen voor N’Dri. Het was echter Knokke dat voor dreiging kon zorgen. Addo draaide makkelijk weg in de zestien en haalde uit, net naast. Een vrije trap van Holzhauser ging via de muur nog in hoekschop.

Na enkele opstootjes op en naast het veld konden de laatste minuten van de tweede helft toch afgewerkt worden. Doelpunten viel er niet meer, waardoor verlengingen nodig waren om uitsluitsel te brengen.

1-1 na 120 minuten

Knokke liet de eerste kans in die verlengingen noteren. Prudhomme kreeg veel tijd, maar besloot naast. We hielden daarna goed de bal. Doelpogingen bleven echter uit.

In de tweede verlenging lag het tempo aanvankelijk hoger. Thorsteinsson kon een eerste keer uithalen, maar trapte in de handen van Goblet. Knokke zorgde met een kopbal na een vrije trap voor de laatste dreiging. Strafschoppen waren echter onvermijdelijk.

Schrijvers mocht de eerste elfmeter voor zijn rekening nemen en deed dat met succes. Nadat ook Knokke scoorde, bleef Thorsteinsson ijzig kalm en trapte de strafschop met een panenka binnen. Opnieuw miste Knokke niet.

Braut Brunes trapte ook de derde Leuvense strafschop binnen, waarna Leysen de derde strafschop van de thuisploeg stopte. Holzhauser deed wat hij moest doen en maakte er 4-2 van. Leysen zag de vierde strafschop van Knokke overvliegen en zo stoten we door naar de kwartfinale.

Manel Exposito: “Heel veel emoties”

“Het was een wedstrijd met heel veel emoties”, doet T2 Manel Exposito het verhaal. “Knokke begon sterk en had enkele goede kansen. Onze aanpak was om hun blok te stretchen en de ruimtes in de rug aan te vallen door onze snelheid vooraan. Tweemaal lukte dat in de eerste helft, waardoor we één keer wisten te scoren. Juist voor het einde van die eerste helft slikten we na stilstaande fase de gelijkmaker.”

“Na de pauze hadden we iets meer rust en zo konden we enkele kansen creëren. Na de verlengingen volgde dan strafschoppen, wat altijd een loterij is, maar we zijn tevreden dat we toch wisten door te stoten naar de volgende ronde.”