fbpx
A-Team

We beginnen met nederlaag aan Europe Play-offs

OH Leuven heeft de Europe Play-Offs afgetrapt met een 2-3-nederlaag tegen KV Mechelen. In de slotfase leken we een dubbele achterstand nog om te buigen en zo een punt thuis te houden, maar KV Mechelen maakte er alsnog 2-3 van.

In vergelijking met onze vorige ontmoeting met KV Mechelen zagen we zaterdagavond geen Thorsteinsson, Banzuzi en Ricca aan de aftrap. Nsingi, Misao en Miguel waren hun vervangers.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd. KV Mechelen nam het heft in handen en opende na vijf minuten de score. Cobbaut kopte een hoekschop aan de eerste paal binnen.

Een reactie hadden we niet meteen in huis. Slimani kopte na een nieuwe hoekschop bijna de 0-2 binnen. Leysen verhinderde dat echter met een goede redding.

Pas een tiental minuten voor de rust konden we reageren met een schot van Miguel. Vlak voor het einde van de eerste periode hield Leysen Bassette nog van een doelpunt.

Viervoudige wissel

Opnieuw wisten de bezoekers snel te scoren. Foulon pakte uit met een knappe actie vanop eigen helft en liet Leysen kansloos.

Het signaal voor Garcia om in te grijpen. Thorsteinsson, Maertens, Banzuzi en Russo kwamen van de bank voor Braut Brunes, Miguel, Misao en Nsingi.

We kwamen iets beter in de wedstrijd. Een scherpe voorzet van Thorsteinsson kwam net niet tot bij Sagrado. Even later kon Russo net niet goed koppen op een hoekschop van onze IJslander.

Garcia trok vol de kaart van de aanval. Opoku viel in voor Sagrado. Maertens probeerde het met een volley vanop afstand. Coucke zag de knal in het zijnet vliegen.

Dolle slotfase

Ook Banzuzi haalde twintig minuten voor affluiten van ver uit. Coucke duwde in hoekschop. Maziz had vlak voor het Leuvens kwartiertje meer succes. Akimoto bracht het leer vanaf links prima voor en Maziz legde aan de tweede paal de 1-2 langs Coucke in doel.

KV Mechelen moest nog met tien verder. Slimani kreeg een tweede gele kaart voor tijdrekken bij zijn vervanging. We trachtten de gaspedaal in te duwen, maar verder dan twee pogingen – Opoku op Coucke en Maziz – kwamen we aanvankelijk niet.

Diep in de blessuretijd was het wel raak en hoe! Thorsteinsson stak heerlijk diep voor Maertens. Opoku tikte zijn voorzet geweldig mooi met een hakje tegen de touwen.

Lang stond de 2-2 niet op het bord. Leysen schatte een hoekschop niet goed in. Konaté werkte de 2-3 in doel. We probeerden het nog met een lange bal na de aftrap. Maziz pakte uit met een volley, maar Coucke duwde weg, waardoor we met lege handen achterbleven.

Garcia: "We waren niet goed genoeg"

“Natuurlijk doet dit pijn, maar we hebben de allerbelangrijkste match twee weken geleden gewonnen”, stelt coach Oscar Garcia. “Vandaag waren we niet goed genoeg en gaven we drie goals weg door individuele fouten.”

“Onze tweede helft was veel beter dan de eerste. Ook na de vervangingen lieten we meer zien. Ik had graag gehad dat we nog voor iets moesten spelen, maar de volgende matchen willen we beter doen en winnen”, besluit Garcia.

“We geven twee goals weg op stilstaande fase”, vult Mathieu Maertens aan. “We wisten nochtans dat we daar scherp moesten zijn. We kwamen wel goed terug na de dubbele achterstand, maar dan is het jammer dat we toch nog verliezen. Al verlies ik liever deze match dan die van twee weken geleden.”