fbpx
A-Team

Vroege goal van Maziz levert punt op tegen Anderlecht

OH Leuven heeft 2024 op gang getrapt met een gelijkspel in eigen huis tegen Anderlecht. Maziz opende na tien minuten de score. Ons jeugdproduct Patris maakte in minuut 70 gelijk.

Coach Oscar Garcia kon opnieuw rekenen op Federico Ricca, die na vier maanden in de lappenmand zijn wederoptreden maakte. Bij Anderlecht was er onder meer een basisplaats voor Louis Patris.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Hazard. Zijn schot ging over het doel van onze doelman Leysen. Het signaal voor onze jongens om wat meer initiatief te nemen. Bij onze eerste poging was het meteen raak. Maziz kreeg de bal prompt voor de voeten en krulde de 1-0 goed voorbij Schmeichel.

Halfweg de eerste helft konden we bijna de voorsprong verdubbelen. Een voorzet van Thorsteinsson viel voor de voeten van Maziz, maar die duwde zijn tweede van de avond van dichtbij over. Anderlecht reageerde via Dreyer die de lat trof, maar de vlag ging de hoogte in. Nsingi probeerde het nog maar 1-0 was de ruststand.

Pletinckx helpt Leysen

Anderlecht liet net als voor de pauze de eerste poging van de tweede helft noteren. Leoni haalde uit. Leysen kon makkelijk klemmen. Twee minuten later ging Dolberg neer en wees scheidsrechter Van Driessche naar de stip. De VAR greep echter in omdat Augustinsson buitenspel stond.

Iets na het uur probeerde Vertonghen het met een schot van heel ver. Leysen pakte makkelijk. Een minuut later kreeg Leysen hulp op de doellijn van Pletinckx. Onze verdediger blokte nog net op tijd Dolberg af.

Garcia bracht met N’Dri en Maertens twee frisse krachten. Doelpuntenmaker Maziz en Nsingi gingen naar de kant. N’Dri liet zich meteen opmerken met een knappe actie na een snelle omschakeling.

Patris hangt bordjes in evenwicht

De gelijkmaker kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht gevallen. Patris leek vanop rechts voor te brengen, maar het leer ging over Leysen in doel. We konden reageren na een goede tegenaanval. Een plaatsbal van Thorsteinsson ging voorlangs.

Het zorgde even voor een boost. Thorsteinsson zette goed druk en via N’Dri kwam de bal tot bij Sagrado. Schmeichel duwde zijn poging in hoekschop.

Garcia bracht Braut Brunes nog voor Thorsteinsson. Die pakte meteen uit met een schotje. Anderlecht kwam goed weg toen zowel Patris als Debast fel doorgingen en geen tweede gele kaart kregen. Ricca en coach Garcia kregen in die fase wel een geel karton. De score veranderde niet meer.

Garcia: "Vooraf hadden we voor dit resultaat getekend"

“Jammer dat we onze voorsprong door zo’n doelpunt uit handen gaven”, opent coach Oscar Garcia zijn analyse. “Vooraf hadden we voor dit resultaat getekend. In de eerste helft lieten we het na om er 2-0 van te maken.”

“We weten dat zij kwaliteiten hebben en dat ze het balbezit zouden opeisen. Maar goed, ze hebben niet zoveel gecreëerd. Een gelijkspel was logisch.”

“Ik kan niet veel meer vragen dan wat de spelers vandaag gedaan hebben. Ik hoop dat de club haar werk doet op de transfermarkt om ons te helpen. We hebben op verschillende posities versterkingen nodig.”

“We hebben nu die bekerwedstrijd en drie dagen later wacht al de confrontatie met Kortrijk. Veel tijd om te rusten is er dus niet.”