fbpx
A-Team

Voorbeschouwing Marc Brys op de wedstrijd tegen Seraing

OH Leuven heeft nog drie wedstrijden in de reguliere competitie op het programma staan. Play-Off 2 halen wordt zeer moeilijk. “Uiteindelijk kunnen we er wel voor zorgen dat we in moeilijke omstandigheden een goed parcours hebben afgelegd”, stelt coach Marc Brys.

Na een 10 op 12 knoopte OH Leuven aan met een 1 op 12. “De wedstrijd op STVV had gezien de weersomstandigheden niet gespeeld mogen worden”, zegt coach Marc Brys. “Ze kwamen vroeg op voorsprong door een weggegeven corner en weigerden nadien te voetballen.”

Een week later pakten we een punt tegen Anderlecht. “De wedstrijd daarna tegen Eupen was verschrikkelijk. Ik vond dat we vorige week tegen Union heel goed begonnen. Door de knappe goal van Undav werd het 1-1. Xavier trapte tegen de lat en twee minuten na de rust stond het 1-2. Dan was er veel ontgoocheling. Jammer, er zat meer in.”

“Het is schrijnend als je ziet hoeveel punten we hadden kunnen pakken. Waaraan dat ligt? Vorm die wat wegvloeit bij bepaalde spelers. Persoonlijke ambities.”

“Of het geloof in Play-Off 2 er nog is? Ik las dat we nog 2,8 procent kans hebben. We moeten realistisch zijn. Op andere momenten hadden we het moeten nemen en dat is niet gebeurd. Van mij mag het nog altijd gebeuren, graag zelfs, maar de kans is klein.”

Onze coach kreeg de vraag hoe hij de spelers dan toch nog kan motiveren voor de komende drie wedstrijden. “Dat is voor mij ook een onbekende factor. We hebben een doel gesteld, maar dan komt het neer op de vraag hoe graag je het nog wilt.”

Zaterdagavond trekken onze jongens naar Seraing. “We kunnen nog negen punten pakken, wat toch gigantisch is. Uiteindelijk kunnen we ervoor zorgen dat we in moeilijke omstandigheden een goed parcours hebben afgelegd.”

“Laat het duidelijk zijn dat we na de reguliere competitie hoe dan ook blijven doortrainen. Je kan geen twee maanden stilliggen. Als je de play-offs mist, mag je geen spelletjes gaan spelen op training, want wat voor signaal geef je dan. Dat moeten eigenlijk harde en stugge trainingen zijn dat ze voelen dat ze de play-offs hebben laten liggen”, besluit Brys.

Koop je abonnement