Women

Voldoende kansen, maar geen doelpunten tegen Genk

OH Leuven Women raakte zondagavond niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Genk. Leuvense kansen waren er in overvloed, maar scoren lukte niet. De achterstand met leider Anderlecht bedraagt met nog vijf wedstrijden te spelen drie punten.

We openden de wedstrijd met een afstandsschot van Mertens dat over de kooi van bezoekende doelvrouw Van Seijst ging. Die laatste zag even later ook een knal van Janssens overvliegen.

Net voorbij halfweg de eerste helft verstuurde De Bondt een heerlijke lange pass op Johnsson-Haahr. Onze aanvalster probeerde het leer in één tijd in doel te verlengen, maar Van Seijst lag in de weg. Genk reageerde met een kans voor Van Den Steen waar Claes goed tussenbeide kwam.

Onze dames bleven het gevaarlijkst. Een prima voorzet van Eurlings belandde bij Detruyer en ook zij probeerde het in één tijd. Opnieuw stond Van Seijst in de weg. In de herneming claimden we nog een strafschop voor een fout op aanvoerster Onzia, maar de bal ging niet op de stip.

Johnsson-Haahr kopte nog voor de pauze een voorzet van Detruyer naast. Diezelfde Detruyer trapte de 1-0 na een doorsteekpass van Cranshoff op Van Seijst. Zo gingen we ondanks het overwicht rusten met een 0-0-tussenstand.

Na de rust probeerde Onzia het zonder succes met een trap van ver. Daarna was het lang wachten op een kans. Bijna kregen we het deksel op de neus. Een Genkse poging van afstand ging tegen de lat en in de rebound moest Kees alle zeilen bijzetten om de 0-1 te voorkomen.

Op het einde van de wedstrijd kwamen we nog fel opzetten. Na een combinatie tussen Mertens en Vanzeir kon Eurlings uithalen, maar trapte te centraal. In de slotseconde belandde een voorzet nog voor de voeten van Tysiak. Onze verdedigster besloot van dichtbij over en zo bleven we steken op 0-0.

Opstelling OH Leuven Women: Claes (79’ Lammertijn), Kees, Tysiak, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, De Bondt (75’ Veefkind), Detruyer, Cranshoff (70’ Vanzeir), Johnsson-Haahr (79’ Wajnblum).

“Er waren voldoende momenten waarbij wij net iets meer konden doen”, luidt de analyse van coach Jimmy Coenraets. “Het blijft een beetje het verhaal van dit jaar en dat is dat we sneller zulke wedstrijden kunnen beslissen als de efficiëntie omhoog gaat. Tegen Genk bleef die efficiëntie uit en viel er gewoon geen doelpunt meer. De kans die we helemaal op het einde, in minuut 92, missen is een beetje het beeld van de wedstrijd. We hadden genoeg overwicht, maar maakten de kansen niet af.”

“Het was heel even verschieten toen de bal tegen de lat ging. Op dat moment denk je dat het sowieso wel nog langs jouw kant zal vallen. Je wordt gespaard van een tegendoelpunt en het geluk zit dan nog op een bepaalde manier aan jouw zijde. We trokken het uiteindelijk toch niet naar ons toe en hielden er zeker een heel zuur gevoel aan over.”

“Het voordeel is dat er snel een nieuwe wedstrijd wacht en dat je opnieuw vol aan de bak moet. Het nadeel is natuurlijk dat je twee keer op rij een resultaat boekt dat minder is dan je gehoopt had. Mentaal is dat moeilijk. De boodschap is dat we moeten hergroeperen en samen moeten nadenken hoe we dit te boven gaan komen. Alleen samen gaan we de eindmeet halen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement