fbpx
A-Team

Vlotte 0-4-zege aan de kust

OH Leuven trok zaterdagavond overtuigend aan het langste eind op bezoek bij Oostende. Dankzij doelpunten van Schrijvers, Opoku en Thorsteinsson stond de 0-3 al voor het uur op het scorebord. Nsingi maakte er in de slotfase nog 0-4 van.

Bijna dezelfde elf als een week eerder tegen KV Mechelen. Enkel Mendyl verving Sagrado, die eerder deze week een blessure opliep tijdens training. Bij Oostende stonden er twee nieuwe namen aan de aftrap. Wylin verving de geblesserde D’Haese en Medley kwam in de ploeg voor Capon.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam op naam van Tamari. Kapitein Maertens kwam een kwartiertje later alleen voor Hubert, maar mikte naast en stond ook buitenspel. Halverwege de eerste helft klommen we verdiend op voorsprong. Mooie combinatie op links tussen Thorsteinsson en Mendyl. Die laatste legde goed achteruit tot bij Schrijvers en die trapte de 0-1 knap in het zijnet.

Nog geen minuut later had Oostende via Ndicka en Hornby al twee mogelijkheden gehad om gelijk te maken. We namen terug het heft in handen. Bijna maakte Schrijvers zijn tweede van de avond. Vlak voor de rust maakte Opoku er 0-2 van.

Ook twee doelpunten na de rust

De tweede helft lag na enkele minuten even stil door een communicatieprobleem tussen scheidsrechters. Even na het hervatten ging het leer op de stip na een fout op Tamari. Thorsteinsson legde de elfmeter rustig in de linkerbenedenhoek.

Maertens kreeg enkele minuten later een grote kans op de 0-4, maar besloot op Hubert en in de herneming over. Oostende reageerde met een kopbal van McGeehan die naast ging. Halfweg de tweede helft gingen doelpuntenmakers Schrijvers en Opoku naar de kant voor Dom en Nsingi.

Het zat niet mee voor Maertens, die alweer zeer dicht bij een doelpunt kwam, maar net niet wist te scoren. Sakamoto en invaller Arase probeerden het nog voor Oostende, maar Cojocaru hield zijn netten schoon. Na een geweldige tegenaanval bracht Thorsteinsson goed voor tot bij Nsingi en die legde de 0-4-eindstand vast.

Brys: "We maakten bij momenten de bal ongrijpbaar"

“Ik ben heel tevreden van de eerste helft”, zegt coach Marc Brys. “We maakten bij momenten de bal ongrijpbaar voor Oostende, met goede circulatie en beweging zonder bal. In tweede helft hadden we minder drive, kwamen we net te kort, maar we scoorden nog.”

“We speelden nog andere wedstrijden van dit niveau, maar zonder te scoren. Voor de top 8 komen we nu waarschijnlijk te laat, maar volgende week volgt wel nog een mooie match tegen Standard”, besluit Brys.